İşte, fotoğraflarla adını edebiyattan alan bir kafe!

Şubat 21, 2020

İşte, fotoğraflarla adını edebiyattan alan bir kafe!

Başkent kültür-sanat dünyasının, öğrencilerin yakından bildiği bir kafe: Orta Dünya. Adını, J. R. R. Tolkien’in kurguladığı ve yazarın eserlerinin büyük bir kısmına mekân olan hayalî kıtadan alıyor. Pelin Naz Keskin’in harika fotoğraflarıyla mekanı sizin için dolaştık ve işletmecisiyle görüştük:

Hatay Caddesi’nde Büyülü Fener Sineması karşı çarprazında yer alan mekanın işletmecisi Özgür Yalçın, Edebiyat Haber’e yaptığı açıklamada, “20 yıl önce bir öğrenci meşgalesi olarak başladı Orta Dünya, zamanla bir işe dönüştü.” dedi. “Menümüz zengin. Endüstriyel ürünlerden -olabildiğince- uzak kalmaya çalışıyoruz. Vegan ve vejeteryan tercihlere uygun seçeneklerimiz de bulunuyor.”

Biralarımızı yudumlarken, Özgür Yalçın gülümseyerek anlatmayı sürdürüyordu. “Bakın, biz bu ülkenin ötekileriyiz. Belki de adımız Elf, Hobbit ya da Orc… Neyse, sonuçta Orta Dünya’da bir araya geldik ve bir dünya kurmaya başladık.”

Mekanda küçük bir kütüphane de bulunmakta. Önemlisi, çocuklar için kitaplar da mevcut ve ödünç olarak veriliyor. Orta Dünya’yı diğer yerlerden ayıran önemli bir özellik de hayvan dostlarımıza açık olması. 

Sohbet etmeye ve çalışmaya engel olmayan nitelikli müzik, buranın ayrıcalıklarından bir diğeri.

Mekana geldiğimizde Go Turnuvası yeni bitmişti. Özgür Yalçın, “Bu tür etkinliklere özel olarak önem veriyoruz,” dedi ve ekledi. “Bilen bilir; Orta Dünya bisikletçilerin de buluşma yeri. Bir bisiklet takımımız da var hatta. Hepimizin düşü, alternatif bir kent hayatı doğrusu.”

17.00’a kadar çay ya da kahve içilip bir şeyler atıştırılırken kitap ya da dergi okunan mekan, o saatten sonra yavaş yavaş akşama hazırlanıyor ve gece, 01.00’a kadar sürüyor mekanda. 

Edebiyatseverlere küçük bir öneri: Mekana gittiğinizde barda çalışan Levent Özdemir’le tanışın deriz. O gün işteyse ve keyifliyse, kendisiyle edebiyat üzerine sıkı bir sohbete girebilirsiniz. Ayrıca, çizgi romandan hoşlananlar Kaya Özgen’i bulmalılar. Son olarak, Orta Dünya’nın güleryüzlü ve konuksever diğer çalışanlarından söz etmek gerekiyor. Onlar, aşağıdaki fotoğrafta gözükmüyorlar; çünkü onlar, Orta Dünya’nın her yerindenler 🙂

Rezervasyon>>> 0312 419 22 87

Adres>>> Hatay Sk. 15/B, Çankaya

Instagram>>> 

edebiyathaber.net

Yorum yapın