İşte, çocukların evden gezebileceği sanal müzeler!

Nisan 8, 2020

İşte, çocukların evden gezebileceği sanal müzeler!

Oggusto, çocukların evden gezebileceği sanal müzeleri derledi.

MetKids

MetKids’in zaman makinesiyle eğlenceli bir sanat serüvenine var mısınız? Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden biri olan MET, 7-12 yaş aralığındaki çocuklardan ilham alarak oluşturduğu ve onlar tarafından test edilip onaylanarak hayata geçirdiği sanal müzesi MetKids’de farklı deneyimler ve keyifli içerikler sunuyor. Çocuklar MetKids ile illustative haritadan interaktif olarak müzeyi gezebilir,  müzedeki eserleri keşfedebilir, zaman makinesiyle 5000 yıllık sanat tarihinde yolculuk yapabilir ve evde yaratıcı projeler üretebilir. Ayrıca ilgilerini daima canlı tutan ejderhalardan mumyalara kadar pek çok konuya dair ilginç gerçekleri de öğrenebilirler.

Sanal müze için tıklayın.

Tate Kids

Dünyanın en ünlü çağdaş eserlerinin sergilendiği müze Tate, çocuklara özel oluşturduğu sanal müzesi Tate Kids’deki içerikleriyle çocuklara bir müzeden fazlasını deneyimleme imkanı sunuyor. Kes-yapıştır ve çeşitli boyama aktivitelerinden, oyun-quiz ve sanat keşfine kadar pek çok sanatsal aktiviteye erişim sağlayabileceğiniz Tate Kids sayesinde çocuklar evde vakit geçirirken hayal gücünü geliştirip ufkunu genişletecek.

Sanal müze için tıklayın.

Smithsonian National Museum of Natural History

Washington’da bulunan doğa tarih müzesi Smithsonian National Museum of Natural History, koleksiyonlarında bitkiler, hayvanlar, fosiller, mineraller, kayaçlar, meteorlar ve insan yapımı kültürel ürünler olmak üzere toplam 126 milyon örnek içeriyor. Bu 3 katlı müzeyi tıpkı TateKids ve MetKids gibi online olarak keşfedebilirsiniz.

Sanal müze için tıklayın.

Glazer Children’s Museum

TateKids ve MetKids’in aksine, Glazer Children’s Museum çocuklara sanal deneyimler sunmak yerine evde yapabilecekleri etkinlik fikirleri veriyor. İsterseniz elinizin altında bulunan 5 malzemeyle pratik dondurma yapabilir, isterseniz kendi volkanik patlamanızı meydana getirebilirsiniz.

Sanal müze için tıklayın.

Children’s Museum of South Dakota

Children’s Museum of South Dakota bir müzeden çok, çocukların sadece kendileri için tasarlanmış bir ortamda oyun yoluyla öğrendiği ve keşfettiği bir yer. Çocuklara hayal güçlerini genişletmeleri için ilham vererek yaratıcı ve yenilikçi düşünmeye teşvik eden aktivitelere, blogdaki videolardan erişebilirsiniz.

Sanal müze için tıklayın.

Children’s Museum

2015 yılında Parents dergisindeki “Ülkenin En İyi 15 çocuk Müzesi” arasında yerini alan müze, yılda 306.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlıyor ve oyunlarla öğrenme adına pek çok eğlenceli ve birebir yaşam deneyimi sunuyor. Fakat her yerde olduğu gibi Children’s Museum da çocukları aktivitelerine artık online olarak teşvik ediyor. Origami ve suluboyadan bahçeciliğe kadar pek çok alanda eğlenceli ve öğretici aktiviler Children’s Museum’da çocukları bekliyor.

Sanal müze için tıklayın.

National Museums of Australia

Konu el işi aktivitesi olunca seçenekler sınırsızdır ve her şey yaratıcılığa bağlıdır. National Museums of Australia, eğlenceli el işi aktiviteleri açısından en zengin içeriğe sahip olan platform. Kartondan nesli tükenmiş hayvan yapımı, doğa günlüğü, ejderha kuklası ve daha pek çok el işi aktivitesini videolu anlatımlarıyla bulabileceğiniz sanal müzede içinde bulunduğumuz dönem sebebiyle en basit ürünlerle yapılabilecek projelere yer veriliyor.

Sanal müze için tıklayın.

International Association Children in Museum

International Association Children in Museum, çocuklara müze deneyimi sunmaktan çok çocukların ve ailelerin öğrenme ihtiyaçlarına hizmet eden kuruluşlar için küresel bir lider, savunucu ve kaynak olma görevi üstleniyor. Müzelerde çocukların farkındalığını, görünürlüğünü ve değerini arttırmak, bunların devamlılığını sağlayıp sürdürülebilir kılmak ve bu alanda ürün ve hizmet çeşitlendirmesi yapmak başlıca hedefleri arasında. Platform üzerindeki okuma köşesi ve haberler bölümünden “Çocuklar İçin Corona Virüs Bilgilendirme Rehberi” gibi çeşitli kaynaklara erişim sağlayabilirsiniz.

Sanal müze için tıklayın.

edebiyathaber.net (8 Nisan 2020)

Yorum yapın