“İstanbul’un Son Yılanı Nasıl Öldü?” yayımlandı

Temmuz 7, 2020

“İstanbul’un Son Yılanı Nasıl Öldü?” yayımlandı

Murat Nedim’in “İstanbul’un Son Yılanı Nasıl Öldü?” adlı öykü kitabı Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

“Evvel zaman içinde, asfaltı parlak, kavak ağaçları melodik, dalgası şırıl şırıl, bahçesi gül, lodosu yosun kokan bir mahalle varmış… Şarhoşunun narası pek, ev hanımının serzenişi elma kokulu kek… Kavgaları teke tek! Çocukların kahkahası hep, moruğunun bastonu tek! Tavladaki zarlarımız hep-yek! Buyurmaz mısınız şimdi ilk hikayeye sekerek?”

Çocukluğunu sokaklarda koşup oynayarak geçirmiş herkes için mahalle çok önemli bir kavramdır. Özgürlüğümüzü, sınırlarımızı, arkadaşlığı keşfettiğimiz; oyuncaklarımızı, hayallerimizi, oyunlarımızı bölüştüğümüz; kendimizinkinden başka hayatları ilk tanıdığımız yer mahallemizdir. Mahalleler içinde yaşayan insan sayısı kadar farklı hayat, farklı hikâye demektir aynı zamanda…

Murat Nedim yeni kitabı İstanbul’un Son Yılanı Nasıl Öldü? de işte bu nostaljiyle andığımız, çocukluğumuza özlem duyduğumuz, ilkleri yaşadığımız mahalle hayatımızı hatırlatacak, yüzümüzde bir gülümsemeyle okuyacağımız bazen de burnumuzun direğinde incecik bir sızı duyacağımız öyküler anlatıyor.

Arka kapak yazısı:

Birbirinden ilginç onlarca karakter, tarihin belirli bir döneminde aynı mahallede bir araya gelmişler ve duyanların zihinlerini zorlayacak, yüzlerini güldürecek, kalplerini titretecek gerçeküstü hikâyelerin de bizzat kahramanı olmuşlar.

Evvel zamanların, gerçek hayallerin, olaylı gecelerin, macera dolu gündüzlerin, hayalperest çocukların, hatırı sayılır hatıraların hikâyesi; İstanbul’un bir köşesinde, kimsenin fark etmediği bir zamanda hayat buluyor. Murat Nedim, bizi kendi mahallesinde eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Yazar hakkında:

Murat Nedim 1979 yılında İstanbul’da doğdu. Gençlik yıllarında mizah dergilerine çizgi öyküler yazmaya başladı. Ekonomi eğitimini yarıda bırakarak gazeteciliğe başladı. Uzun yıllar yazılı ve görsel medyada muhabir, editör, yazı işleri müdürü ve köşe yazarı olarak çalıştı, çok sayıda röportaja imza attı. Senarist ve metin yazarı olarak çeşitli projelerde görev aldı. Yazarlık ve serbest gazetecilik yanı sıra halen sosyal medya ve internet projelerine danışmanlık yapmaktadır. Rahmetle andığımız Büyük Usta Yaşar Kemal’in isteği ve tavsiyesiyle ön adları ”Murat Nedim”i kullanmaktadır. İlk romanı Büyük Prens 2017, Cehhennem Muhabiri 2018 ve oyuncu-yazar Erkan Kolçak Köstendil ile beraber hazırladıkları Mukadderat adlı eser Karakarga tarafından 2019 yılında yayınlanmıştır.

edebiyathaber.net (7 Temmuz 2020)

Yorum yapın