İstanbullu gizli büyücülerin gizemli öyküleri

Mart 24, 2014

İstanbullu gizli büyücülerin gizemli öyküleri

istanbulun gizli buyuculeri kapakGizem, büyü, korku ve fantazya ile ilgilenen okurların yakından tanıdığı bir isim olan Aylin Ünal, bu kez araştırma ile kurgunun iç içe girdiği bir metinle çıkıyor okur karşısına. 

Giovanni Scognamillo ile beraber imza attığı Vampir Manifestoları ile Scognamillo hakkında hazırladığı Aşk ve Korku adlı kitaplardan tanıdığımız, Karanlığın Çocukları adlı radyo programını ilgiyle takip ettiğimiz yazar Aylin Ünal, bu kez merkezine İstanbul’u ve Galata’yı alan bir fantastik kurguyla çıkıyor karşımıza. İstanbullu büyücülerle yapılmış görüşmelerin hikâyeleriyle karşılaştığımız kitapta, belgesel ve kurgu, araştırma ve hayal gücü iç içe geçiyor.

İstanbul’un Gizli Büyücüleri’nde, gerçekliğin satır aralarında kalan büyülü olayların ve şehrin sokak aralarında saklanan gizemli insanların öykülerini okumak mümkün.

“‘İçinde yaşadığımız dünya yaşlı bir ağaçsa, İstanbul da o ağacın tam kalbinde durur. Bu nedenle İstanbul’da her ne olursa olsun, bundan tüm dünya etkilenir.’ Eski gizemciler, İstanbul’la ilgili böyle söylerler. Karmaşası hiç eksik olma­yan şehir, belli ki bağrında taşıdığı sırları saklamayı pek iyi başarır. Kentte yaşayanlar bilir ki, şehir güzel yüzünü her­kese göstermekten pek de hoşlanmaz. Koyu, karanlık, derin ormanların bağrında saklanmış bilge bir baykuştur İstan­bul, ancak onu gören olmaz.”

Giovanni Scognamillo’nun önsözüyle süslenen İstanbul’un Gizli Büyücüleri, İthaki Yayınları etiketiyle raflarda.

edebiyathaber.net (24 Mart 2014)

Yorum yapın