İstanbul’la Saklambaç, şimdi Boğaziçi’nde sürüyor!

Mayıs 13, 2019

İstanbul’la Saklambaç, şimdi Boğaziçi’nde sürüyor!

Mina Tansel’in yazdığı, Sedat Girgin’in resimlediği “Boğaziçi’nde Saklambaç”, 9 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları etiketiyle yayımlandı.Tanıtım bülteninden

Mina Tansel’in elli binden fazla okura ulaşan romanı İstanbul’la Saklambaç, yeni yerler ve serüvenlerle, yaz güneşinin altında, Boğaz’ın serin sularında devam ediyor!

Ali, Emre ve Burcu, yarıyıl tatilinde başladıkları İstanbul’la Saklambaç’ı, yaz gelince Boğaziçi’nde sürdürüyorlar. Bu oyun sırasında, İstanbul çocuklara gizlerini aralarken içini de döküyor. Onları yalnızca söylenceleriyle, öyküleriyle eğlendirip şaşırtmıyor; karşılaştığı hoyratlıklardan, bir şehir olarak yaşadığı kırgınlık ve kaygılardan da söz ediyor onlara. Böylece üç çocuk, yalnızca dünyanın en eski ve en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’u değil, birbirlerini ve kendilerini de daha iyi tanımaya başlıyorlar.

Mina Tansel’in yetişkinler için hazırladığı, TRT’de aynı adla yayınlanan radyo programından yola çıkarak kaleme aldığı Boğaziçi’nde Saklambaç, 9 yaş ve üzeri tüm çocukları İstanbul Boğazı’nda keyifli bir gezintiye davet ediyor.

Mina Tansel Ana-babası İstanbullu bir çocuk olarak Ankara’da doğup büyüdüm. ODTÜ’de okuduktan sonra Ankara Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi doktorası yaptım, ama meslek olarak yayıncılığı seçtim. Mesleğimin büyüsüne kapılmış çalışırken bir de baktım ki, başlayalı 30 yıl oluyor!.. Bu sürenin ilk beş yılında çocuklar için radyo programları hazırladım. Daha sonra yetişkin dinleyiciler için hazırladığım programlar arasında İstanbul konulu olanlar önemli yer tutar. Bu programların sonuncusu –yabancı dinleyiciler için tasarladığım, ama Türkçe olarak da TRT’nin hem dış, hem de iç yayınlarında yer alan– İstanbul’la Saklambaç’tı. Aynı adla yayımlanan birinci kitap ve devamı niteliğindeki Boğaziçi’nde Saklambaç’ın çıkış noktası, işte bu program oldu. 

Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitapları:

Büyüyünce Ne Olacaksın?, İstanbul’la Saklambaç

edebiyathaber.net (13 Mayıs 2019)

Yorum yapın