İstanbul Özgür Üniversite güz dönemi başlıyor!

Ekim 19, 2015

İstanbul Özgür Üniversite güz dönemi başlıyor!

AfişÖzgür Üniversite’nin 3 ay sürecek güz dönemi,  24 Ekim Cumartesi günü  Fikret Başkaya’nın “Yaratıcı Ütopya’nın Gerekliliği” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; felsefe, tarih, psikoloji, edebiyat, siyaset, resim, fotoğraf ve tiyatro gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin tartışılacağı seminerler ile zenginleşecek.

Özgür Üniversite’de bu dönemde yine çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içerikler ile sunulacakPazartesi akşamları  Aydın Çubukçu “Bağıntılar Keşfetme ve Yeni Bağıntılar Kurmanın Bilimi Olarak Diyalektik başlıklı semineri yer alırken Salı akşamları Burak Gürel, Kurtar Tanyılmaz, Özgür Öztürk, Sungur Savran “Sosyalizmin Ekonomi Politiği” başlığı altında verilecek seminerleri Çarşamba günleri Alaeddin Şenel  “Yaradılış ve Yokediliş Mitosları” semineri takip edecek. Perşembe akşamları  İzzettin Önder’in  “Reel  Sosyalizm, İşleyişi, Çelişkileri, Sorunları başlıklı semineri yer alırken Taner Timur, Cumartesi günleri ayda bir söyleşi gerçekleştirecek. Cumartesi günleri  Erkut Sezgin  tarafından “Felsefe Yolunda…Novalis” ve Doğan Şahin tarafından “Psiko-Sosyal” seminerleri yer alacak.

Fikret Başkaya’nın 24 Ekim’de yapacağı açılış semineri aynı zamanda her Cumartesi Seminerleri kapsamında yapılacak “Ütopyalar: Alternatifleri Oluşturmak” adlı seminer dizisine de bir giriş niteliği taşıyor Fatmagül Berktay, Tanıl Bora, Sevgi Uçan Çubukçu, Utku Uraz Aydın, Yasemin Temizarabacı, Y. Doğan Çetinkaya, M. Ertan Kardeş, Cengiz Başkaya, ve Ateş Uslu’nun katılımlarıyla yapılacak olan bu seminer dizisinde siyaset teorisinin en önemli temalarından birine, “ütopya”ya çeşitli boyutlarıyla değiniliyor. Seminerler, ütopya ve emek hareketleri, siyasal düşünceler tarihinde ütopyalar, kadın ütopyaları ve “ütopyasızlık” gibi konularda müdahaleler içerecek.

Sinan Yıldırmaz “Türkiye’de Roman, Sınıf Ve Siyaset”, Levent Safalı’ “Nietzsche Seminerleri ”, Y.Doğan Çetinkaya’nın “Marx İş Başında: Fransa Üçlemesinde Devlet, Sınıflar Ve Tarihsel Materyalizm”, Sinan Birdal “Siyasal Düzenlerin Düzenlenişi”, Bilgesu Erenus “Oyun Yazma Atölyesi”, İbrahim Emin Ege “Tiyatro Tarihinde Neler Oldu?” Ercan Kanar ile Alternatif Hukuk Söyleşileri  gibi seminerler düzenleyecek.

Güz döneminde verilecek diğer seminerler ise şöyle:  Gencer Yurtaş/Fotoğraf Atölyesi, Cengiz Gündoğdu,/ Hayat Dersleri/  Haydar Özay / Resim Atölyesi

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da  (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

edebiyathaber.net (19 Ekim 2015)

Yorum yapın