İstanbul Özgür Üniversite bahar dönemi başlıyor

Mart 25, 2015

İstanbul Özgür Üniversite bahar dönemi başlıyor

ozgur-uniÖzgür Üniversite’nin 3 ay sürecek bahar dönemi,  26 Mart Cumartesi günü  Fikret Başkaya’nın “XXI. Yüzyılda Devrim” başlıklı semineriyle açılacak. Bu dönem; şiir, psikoloji, siyaset, resim, fotoğraf, felsefe ve sinema gibi seminerlerin yanı sıra güncel gelişmelerin tartışılacağı seminerler düzenlenecek. 

Özgür Üniversite’de bu dönemde yine çok çeşitli başlıklar ilgi çekici içerikler ile sunulacakPazartesi akşamları  Berrin Taş ile Şiir Semineri yer alırken Salı akşamları Ahmet Tonak ve Sungur Savran ile Kapital Okumaları seminerlerinde Kapital’in 3 cilti okunacak. Çarşamba akşamları Hüseyin Kuzu ile Senaryo Yazımı semineri ve Haydar Özay ile Resim Atölyesi yapılacak. Perşembe akşamları  İzzettin Önder’in  “Sistem, Devlet, Yönetim Biçimleri başlıklı semineri yer alırken Taner Timur, Cumartesi günleri ayda bir söyleşi gerçekleştirecek. Cumartesi günleri  Erkut Sezgin  tarafından Felsefe Seminerleri ve Doğan Şahin tarafından “Psiko-Sosyal” seminerleri yer alacak.

Cumartesi Seminerleri kapsamında her Cumartesi günü XXI. Yüzyılda Emperyalizmin Jeostratejisi Ve Ortadoğu “ başlığı altında Erdoğan Aydın, Erhan Keleşoğlu, Fehim Taştekin, Hakan Güneş, Selim Sezer, Nicola Saafin, Sinan Birdal, Taner Timur, Y.Doğan Çetintkaya ve Zeynep Arıkanlı gibi isimler sunumlar yapacak.   

Sinan Birdal “Siyasi Düzenlerin Düzenlenişi”, Burak Gürel “Çin’de Devrimler Ve Karşı-Devrimler”, Doğan Göçmen “Hegel ve Hegelcilik”, Levent Safalı “Wittgenstein ve Tractatus”, Nurşen Bakır “Diğer Sinema”, Ercan Kanar “Alternatif Hukuk Söyleşileri”, ve Cengiz Gündoğdu ile Hayat Seminerleri gibi seminerler düzenlenecek.

Özgür Üniversite’nin faaliyetleri, yayınları ve ders programı hakkında daha fazla ayrıntıyı www.ozguruniversite.org internet sitesinden ya da  (0212) 292 77 40 numaralı telefondan edinebilirsiniz.

edebiyathaber.net (25 Mart 2016)

Yorum yapın