İstanbul Modern’de “Müzeler Konuşuyor” serisi sürüyor

Mayıs 20, 2019

İstanbul Modern’de “Müzeler Konuşuyor” serisi sürüyor

İstanbul Modern’in “Müzeler Konuşuyor” serisi Le Bal Eş Direktörü Diane Dufour ile devam ediyor. İstanbul Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen konuşma; 23 Mayıs saat 19.00 itibariyle gerçekleşecek. 

“Müzeler Konuşuyor” serisiyle dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’deki meslektaşlar ve sanatseverlerle buluşturmayı amaçlayan İstanbul Modern; 2019’da Fransa’yı ağırlıyor. Güncel müzecilik alanında çok yönlü iletişim platformu oluşturan “Müzeler Konuşuyor” serisine bugüne kadar Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Almanya’dan müze ve sanat kurumu yöneticileri katıldı.

Diane Dufour’un “Oluşum Sürecinde LE BAL” başlıklı konuşması ise; sergiler, yayınlar, fikirler, genç yetenekler ve eğitim programlarına ev sahipliği yapmak üzere şekillendirilen platform LE BAL’in, temel prensiplerinin yanında, estetik ve politik konulara eğilmeyi amaçlayan bağımsız bir sanat merkezinin oluşum sürecinde karşılaşılan zorlukları paylaşacak.

Raymond Depardon ve Diane Dufour tarafından 2010 yılında kurulan LE BAL, fotoğraf, video, sinema ve yeni medya gibi çağdaş imgenin tüm ifade araçlarını barındıran ve kâr amacı gütmeyen bir kurum olarak özgün bir seçki sunuyor. LE BAL, görsel imgenin toplumdaki rolünü sorgularken unutulmuş ya da nadiren sergilerde kendine yer bulan sanatçılara olduğu kadar yeni tanınmaya başlayan isimlere de program ve sergilerinde yer veriyor.

edebiyathaber.net (20 Mayıs 2019)

Yorum yapın