İstanbul Mecusileri dizisinin ilk kitabı yayımlandı

Şubat 6, 2015

İstanbul Mecusileri dizisinin ilk kitabı yayımlandı

kapakKathryn İzgi’nin “Sırdeniz-İstanbul Mecuzileri 1” adlı romanı Maceraperest Kitaplar etiketiyle yayımlandı.

Büyükada’da yıkık bir yetimhaneye ustaca gizlenmiş kadim Mecusi İmparatorluk Akademisi… Marmara’nın, zehirlenerek soyları hızla tükenmekte olan deryagilleri… Kapadokya’nın yeraltı mağaralarında saklanmış efsunlu bir ayna…. İki ayrı dünyadan ebedi bir efsunla birbirlerine bağlanmış Eflatun’la Anteaeus…

Sırdeniz… Bir kurtuluş, bir ayrılık… “Gerçek” İstanbul’da “büyülü” bir macera.

Bir şapırtı duydu ve nefesini tuttu. Sonra, göz ucuyla bakınca, iskelenin kenarına bir çift elin tutunduğunu gördü. Ellerden birinin parmağında altın bir yüzük vardı. Tırnakları yeşilimtırak maviydi. İskeleden kalkmak ve var gücüyle kaçmak istedi ama oracıkta donakalmıştı.

Sonra bir ses onu Latince selamladı.

Bir oğlan sesiydi.

Bakmaya mecburdu.

Ellere doğru yaklaştı ve kenardan eğilip baktı.

Gördüğü şey karşısında tümüyle hazırlıksızdı, ağzı bir karış açık kaldı.

Kathryn İzgi

1963 Oregon doğumlu olan yazar, Amerika’nın yağmurlu kuzeybatı bölgesinde büyüdü. Atlara, okumaya ve araştırmaya erken yaşlarda tutuldu. Çocukluk yıllarının büyük bölümü okuyarak geçti; özellikle mitoloji ve masallar, fantastik klasikler, sözlük ve ansiklopedileri tutkuyla okudu… 1987’de Oregon Üniversitesi’nden tarih lisans derecesini ve 1992’de Boğaziçi Üniversitesi’nden Osmanlı tarihi lisansüstü derecesini aldı. Yirmi sene Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde akademik editör olarak çalıştı. 1987’den beri eşi mimar Sinan İzgi’yle birlikte İstanbul’da yaşıyor; bir kızları, bir köpek ve bir kedileri var.

edebiyathaber.net (6 Şubat 2015)

Yorum yapın