İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu Almanya’nın programı açıklandı

Kasım 4, 2016

İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu Almanya’nın programı açıklandı

1478083529_wortebewegenTÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu Almanya’nın etkinlik programı açıklandı.

İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki onur konuğu Almanya, 28 yayınevi ve 40’a yakın etkinlikle fuarda olacak. “Worte Bewegen / Sözcüklerin Etkisi” sloganıyla fuara konuk olan Almanya, modern Almanca edebiyatından çocuk etkinliklerine geniş bir yelpazede hazırladığı program ile fuarın ilk 4 günü (12-15 Kasım) boyunca fuar ziyaretçileriyle buluşacak. Onur konuğunun etkinlikleri, konferans salonları, 1 nolu holde bulunan Almanya Ulusal Standı ve yine aynı holde yer alan etkinlik alanı olmak üzere üç ayrı alanda düzenlenecek.

Wilhelm Schmid Türkiyeli okurlarıyla buluşuyor

Kitapları dünya çapında on beş dile çevrilen Alman felsefe yazarı Wilhelm Schmid’in kitapları İletişim Yayınları tarafından Türkçeye kazandırılmıştı. Türkiye’de, Sakin Olmak, Aşk, Arkadaşlıktaki Saadete Dair ve Mutsuz Olmak kitapları ile tanınan Schmid, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde Karadeniz Salonu’nda okurlarla söyleşecek.

Almanya’dan göçmenlik ve kimlik etkinlikleri

Almanya Ulusal Standı’nda, göçmenlik ve kimlik üzerine söyleşiler düzenlenecek. 12 Kasım Cumartesi günü saat 15.00’te Canan Topçu ve Dilek Zaptçıoğlu “Alman Olmak, Türk Kalmak?” üzerine söyleşecek. 13 Kasım Pazar günü saat 16.00’da ise Meltem Yılmaz’ın yönetiminde Olga Grjasnowa ve Müge İplikçi “Ben Kimim – Peki, Ben Nerelerdeyim?” isimli etkinlikte konuşmacı olacak.

Zor zamanlarda tiyatro üzerine

13 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Almanya Ulusal Standı’nda düzenlenecek “Oynuyoruz ve Bazı Şeyleri Biliyoruz…” etkinliğinde Sercan Gidişlioğlu’nun moderatörlüğünde Mert Fırat, Meltem Cumbul ve Moritz Rinke fuar ziyaretçileriyle buluşacaklar.

Judith Kuckart’tan yepyeni bir kitap

Türkiye’de Kütüphaneci kitabı ile tanınan Alman yazar Judith Kuckart’ın yeni kitabı Türkçe çevirisiyle fuarda okuyuculara sunulacak. Kuckart, Almanya Ulusal Standı’nda 14 Kasım Pazartesi günü saat 16.30’da Burhan Sönmez ile birlikte Silahı Seçmek adlı kitabının tanıtımı yapacak. Kuckart, 15 Kasım Salı günü saat 14.00’te ise yine Almanya standında Dilşad Budak’ın moderatörlük yapacağı “İki İnsan Karşılaştığında…” isimli etkinlikte Nermin Bezmen ile aşk üzerine söyleşecek.

Jan von Holleben ile atölye çalışmaları

Çocuk kitapları yazarı ve foto-illüstratör Jan von Holleben, 12, 13 ve 14 Kasım tarihlerinde 1 nolu holdeki etkinlik alanında, çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyecek. “Kendi Kitap Dünyanı Kur” etkinliklerinde çocuklarla buluşacak, öğrenciler için portre çalışmalarını kapsayan yaratıcılık atölyeleri gerçekleştirecek.

Socrates Dergi ekibi TÜYAP’ta

Düşünen spor dergisi Socrates Dergi ekibi, 12 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da Almanya Ulusal Standı’nda fuar ziyaretçileriyle buluşacak. Almanya ve Can Yayınları’nın düzenlediği “Spor ve Kültür – Sınırlara Hayır!” etkinliğinde Tobias Hülswitt moderatör, Moritz Rinke, Harun Tekin ve Fatih Demireli ise konuşmacı olacaklar.

Almanya’dan profesyonel yayıncılık buluşmaları

Onur konuğu Almanya, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile gerçekleştireceği profesyonel buluşmalarla değerli yayıncıları da bir araya getirecek. Bu etkinlikler kapsamında 14 Kasım Pazartesi günü, Türk-Alman Yayıncılar Buluşması, Almanya ve Türkiye Kitap Pazarlarında Son Durum, Çocuk Yayıncılığı ve Bağımsız Yayıncılık üzerine çeşitli paneller, 15 Kasım Salı günü ise onur konuğu ülke standında Günümüzde Toplumsal-Eleştirel Kitaplar Yayımlamak isimli bir panel düzenlenecektir.

Onur konuğu Almanya, Achim Wagner, Esmahan Aykol, Ilija Trojanow, Peter Schneider, Finn-Ole Heinrich, Silke Scheuermann, Matthias Göritz, Philipp Meuser, Peter Kraus vom Cleff, Alexander Skipis, Saskia Heintz ve Christoph Links gibi değerli yazarları ve yayıncıları da fuar ziyaretçileriyle buluşturacak.

Uluslararası Salon’da (1 nolu salon) yer alan Almanya standı, fuarın ilk 4 günü (12-15 Kasım) boyunca ziyaret edilebilecek. Fuar ziyaretçileri, Almanca kitapları ise fuar süresince 2 nolu salonda yer alan Alman Kitabevi standında bulabilecekler.

edebiyathaber.net (4 Kasım 2016)

Yorum yapın