İstanbul Kış Günlüğü Sergisi 18 Aralık’ta açılıyor

Aralık 15, 2015

İstanbul Kış Günlüğü Sergisi 18 Aralık’ta açılıyor

10 kasimİstanbul’a her yağdığında bir numaralı gündem olan kar bundan 80 yıl önce İstanbul’a yağdığında neler olmuştu? Kadıköy Belediyesi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğiyle hazırlanan İstanbul Kış Günlüğü Sergisi, 18 Aralık’ta Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi Sanat Galerisi (CKM)’de açılıyor.

Özellikle İstanbul’da yaşanan kışlar yağan kar tüm ülkenin bir numaralı gündemi olur. Fotoğraf tarihçisi ve koleksiyoncusu Cengiz Kahraman İstanbul’da yaşanan en ağır kış olan 1929 ve 1954 kışlarını hiç görmediğimiz görsellerle anlatıyor. Cengiz Kahraman’ın geçtiğimiz bahar ayında Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan İstanbul Kış Günlüğü kitabından esinlenerek hazırlanan sergiyle; “İstanbul Boğazı dondu, Sarayburnu’ndan Üsküdar’a yürüyerek geçenler oldu” efsanesini belgeleyen basın fotoğrafları, ‘şipşak’ hatıralar, dönemin profesyonel ve amatör fotoğrafçılarının çektiği siyah beyaz kareler izleyiciyi bir kentin tarihine davet ediyor.

1929 ve 1954 yıllarında Tuna nehrinde kopan buzların Karadeniz üzerinden İstanbul Boğazı’na akın ettiği ‘o an’ların tanıklıkları günümüze taşınıyor. Sergide, İstanbul manzaraları, iskelelerdeki yolcuların telaşı, mavnalar, tekneler ve yük gemilerinin kışla mücadelesi, sanat eseri gibi ve film karelerini andıran büyüleyici fotoğraflar da yer alıyor.

Tarih: 18 Aralık – 10 Ocak 2015
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi CKM – Sanat Galerisi
Adres: Haldun Taner Sok. No:11 Caddebostan-Kadıköy

edebiyathaber.net (15 Aralık 2015)

Yorum yapın