İskoç PEN, Ragıp Zarakolu İçin İmza Kampanyası Başlattı!

Şubat 20, 2012

İskoç PEN, Ragıp Zarakolu İçin İmza Kampanyası Başlattı!

İskoç PEN’i Ragıp ve Deniz Zarakolu ile Büşra Ersanlı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ulaştırılmak üzere bir imza kampanyası başlattı. Bu kampanyalarının Türkiye’de de duyulup destek görmesi için çağrıda bulunuyorlar.

Aşağıda İmza çağrısı metninin kısaltılmış çevirisi ve imza kampanyasının devam ettiği İnternet sayfasının linki bulunmakta:

Bu İmza Neden Önemlidir
Belge Yayınevi sahibi Ragıp Zarakolu, fiilen ve hukuken devlet makamları tarafından 30 yıldır taciz edilmektedir. Ragıp Zarakolu’nun sahibi olduğu Belge Yayınevi Kürt ve Ermeni sorunları başta olmak üzere halkların sorunlarıyla ilgili yayınlara önem vermektedir. Bu konuların tartışılması hala Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi kapsamında bugünün Türkiye’sinde bir suç sayılmaktadır. Bu açıkça İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ihlalidir.

Ragıp Zarakolu, Türkiye İnsan Hakları Derneği (İHD) kurucu üyelerinden biridir. Ayrıca Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) Özgür Yayınlama Hakkı Komitesi başkanıdır. Yayıncıların özellikle Kürt yayınları yapan ufak yayınevlerinin haklarının korunması ve yayınlama özgürlüklerinin savunulması temel uğraşıları olmuştur.

Ragıp Zarakolu dürüstlük, sabır ve cesareti temsil ediyor. O, tutku dolu, insanlık dolu birisidir. Anadolu ve ötesinde farklı kültürler için çalışmaktadır. O, hakikat ve uzlaşma arayışı için durdurulamayan kararlılıkta olmuş birisidir.

Ragıp Zarakolu ve Profesör Büşra Ersanlı ifade özgürlüğünü yok etmek için Türkiye’deki anti-terör yasalarının artan kullanımına örnektir. (Terörizm nedeniyle dünyada mahkum olanların üçte biri Türkiye’dedir.) Onlar demokrattır ve ifade özgürlükleri terörizm olarak tanımlanmamalıdır.

Ragıp Zarakolu’na, 2003 yılında PEN / NOVIB Özgür İfade Ödülü ve 2008 Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Yayınlama Özgürlüğü Ödülü verildi. Bu yılki Nobel Barış Ödülü’ne de aday gösterildi.

Bjørn komitesi IPA Yayınlama Özgürlüğü Smith-Simonsen diyor ki: ‘davanın en erken bir yıl içinde başlaması bekleniyor. Ragıp Zarakolu’nun sağlığı iyi değil. Şu an içinde bulunduğu F-tipi (yüksek güvenlikli) cezaevleri korkunç. Ragıp Zarakolu’nun bu koşullarda hayatından endişe ediyoruz.’

İmza kampanyası için

Kaynak: kirmizihaber.com

Yorum yapın