Işıl Şahin’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Mayıs 6, 2020

Işıl Şahin’e 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Hazırlayan: Mehmet Özçataloğlu

  1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

Kitap yazmak fikri benim çok uzun süredir hayalimdi. Çocuk kitabı yazma fikri ise bir yetişkin olarak çocuk kitabı okumaya başlayıp ve içimdeki çocuğun bundan ne kadar büyük bir keyif aldığını fark ettikten sonra ortaya çıktı. Kitap okumayı, hikâye dinlemeyi çocukluğumdan beri çok severim. Kitap okumayı seven çocuklar için güzel hikâyeler anlatmak, kitap okuma alışkanlığı olmayan çocukları da kazanmak ümidiyle hikâyeler yazmak fikri beni çok heyecanlandı. İnci benim sadece birlikte kitap yazdığım biri değil, biz çok iyi arkadaşız. Birbirimizin hayallerini paylaşırız. Onunda aynı fikirde olmasıyla bir hayalimizi gerçekleştirmek için birlikte yazmaya başladık.

  1. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

Grimm Kardeşler’den Çizmeli Kedi benim hem ilk okuduğum hem de ilk sahip olduğum kitaptı. Uzun süre de başka bir kitaba sahip olamadım. O yüzden kitabı sayısız kere okumuşumdur. Ezberlemiştim, hatta. İlk okuduğumda “Değirmenci üç oğluna neden adil bir miras bırakmadı ki?” diye üzüldüğümü hatırlıyorum, sonra kurnaz kedinin maceralarını okurken o dünyanın bir parçası olmuştum.

  1. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

 Patrick Ness – Canavarın Çağrısı muhtemelen.

  1. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtir misiniz?

En son okuduğum ve çok beğendiğim kitap Oliver Jeffers – Here we are, Notes for Living on Planet Earth. Dünya üzerindeki her türlü çeşitliliğe odaklanan, gezegenimizdeki dağ ve denizlerin yanısıra keşfedilecek birçok güzellik olduğunu anlamaya yardımcı olan resimli bir kitap. Aynı zamanda temelde aynı ihtiyaçlara gereksinim duyan birbirinden farklı birçok insanın olduğunu anlamaya yardımcı oluyor. Ve asla yalnız olmadığımızı… Kocaman bir aile gibi, aynı yuvayı paylaştığımızı… Kitapta asla bilimsel gerçekler bombardımanı yok.

edebiyathaber.net (6 Mayıs 2020)

Yorum yapın