“Işığın Çocuğu Arel”: Masal kahramanları kayıp!

Haziran 25, 2013

“Işığın Çocuğu Arel”: Masal kahramanları kayıp!

Koray Avcı Çakman’ın yeni kitabı Işığın Çocuğu Arel, Can Çocuk Yayınları’nca yayımlandı. Elif Deneç’in resimlediği kitap, 9 ve üzeri yaş grubuna hitap ediyor.
Arel ve fındıkfaresi Hektor, Cadus’un marifetiyle kayıplara karışan masal kahramanlarının peşine düşüyor.
Bütün masal kahramanları birdenbire ortadan kaybolsa çocuklar yapar? “Işığın Çocuğu Arel”de Cadus, Masal Baba’dan intikamını almak için neredeyse bütün masal kahramanlarını büyüyle kaçırıyor ve masallar ortadan kaybolunca bütün çocuklar huysuz davranmaya başlıyor. Masal kahramanlarını Cadus’un elinden kurtarabilecek tek bir kişi var: Arel. Ve elbette Arel’e macera boyunca yardım eden göbekli fındıkfaresi Hektor…
Daha önce Can Çocuk’tan “Eşekliğini Unutan Eşek” isimli kitabı da yayınlanan Koray Avcı Çakman, “Işığın Çocuğu Arel”de çocukluğumuzun bir parçası masalları çıkarırsak hayatımızda neleri kaybedeceğimizi de görmemizi sağlıyor.
“ ‘Bu sabah uyandığımda her sabah olduğu gibi deliğimden çıkıp Arel’in yanına gittim. Gittiğimde az önce söylediğim gibi Arel uyuyordu. Bir süre bekledim. Çok geçmeden Arel uyandı. Tabii ben buna çok sevindim. Çünkü bana yeni bir masla kitabı okumaya başlamıştı. Ama ikinci masalın en heyecanlı yerinde uyuyakalmıştı. Şimdi kitabı okumaya devam eder, ben de prens ile prenses kavuşacaklar mı öğrenirim diye düşünüyordum. Ama Arel gözlerini açar açmaz hortlak görmüş gibi kucağındaki kitaba bakarak söylendi ve onu yere fırlattı.’ ”

edebiyathaber.net (25 Haziran 2013)

Yorum yapın