Isabel Allende’den renklenecek bir hikâye: “Porselen Peri”

Şubat 16, 2018

Isabel Allende’den renklenecek bir hikâye: “Porselen Peri”

Isabel Allende’nin yazdığı, Ana de Lima’nın resimlediği “Porselen Peri”, Çiğdem Öztürk çevirisiyle Desen Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Latin Amerika edebiyatının en önemli isimlerinden, Ruhlar Evi kitabının yazarı Isabelle Allende’nin çarpıcı hikâyesi, moda tasarımcısı Ana de Lima’nın çizgileriyle buluşuyor.

Hem herkesi içine alan bir hikâye hem de benzersiz bir boyama kitabı olan Porselen Peri, yalnız bir adamın ansızın değişen hayatına ayna tutuyor. İham verici bir değişimin kapılarını aralayan kitap, yaratıcılığı harekete geçirip duygulara hitap ediyor.

İncelikli desenleriyle her yaştan kitapsevere keyifle renklendirebileceği bir okuma deneyimi sunan Porselen Peri, her okurun elinde farklı renklerde canlanarak hayat buluyor.

İçine kapanık, tekdüze bir yaşam süren noter memuru Don Cornelio’nun hayatı, bir sonbahar günü tamamen değişir; bir antikacıda şans eseri gördüğü porselen peri, sıradan evrenini yepyeni bir şeye dönüştürecektir.

Don Cornelio zamanla, günlerini noter bürosuna kapanıp geçirmek yerine, dışarıda insanlarla sohbet etmek, yeni arkadaşlar edinmek, çiçeklere bakmak ve hayvanları beslemek istediğini keşfeder. Porselen Peri de bu içsel yolculukta ona rehberlik edecektir…

Edebiyatı resim sanatıyla buluşturan Porselen Peri, peşinden koşulan hayallerin insanın hayatını gerçekten değiştirebileceğini vurgulayan ve kitapseverleri kendi iç dünyalarına kulak vermeye çağıran bir eser.

“Porselen Peri, İspanyolca yazan en iyi yazarlardan biri tarafından kaleme alınmış bir öykü olmasının yanı sıra harika bir boyama kitabı.”
Woman

“Allende, her günü ötekine benzeyen bir adamın hayatının, bir sonbahar günü tanıştığı periyle nasıl değişip renklendiğini anlatıyor.”
La guía go

Yazar Hakkında

Isabel Allende, 1942’de Peru’da doğdu. Diplomat üvey babasının seyahatlerine eşlik ettiği dönemde, 1945-1951 yılları arasında Şili’de yaşadı. Gazeteciliğe Şili’de başladı. 1973 askeri darbesinin ardından Venezuela’ya sığındı, on üç yıl orada kaldı ve yazmaya başladı. 1982’de ilk romanı Ruhlar Evi, Latin Amerika’nın efsanevi kitapları arasına girdi. O zamandan bu yana, uluslararası başarı elde eden yirmi iki kitap yazdı. Eserleri 35 dile çevrildi, tüm dünyada 67 milyondan fazla sattı. 50 uluslararası ödüle ve 13 fahri doktoraya değer görüldü. 2010’da Şili’de Ulusal Edebiyat Ödülü’nü, 2014’te Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek sivil nişanı olan Özgürlük Madalyası’nı aldı. 1988 yılından beri Kaliforniya’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (16 Şubat 2018)

Yorum yapın