İş Bankası Müzesi’nden çocuklara tatil atölyeleri

Ocak 27, 2015

İş Bankası Müzesi’nden çocuklara tatil atölyeleri

Muze+Hatiram+AtolyesiTürkiye İş Bankası Müzesi, yarıyıl tatilinde çocuklara eğlenirken öğrenecekleri atölye çalışmaları düzenliyor.

Tasarruf bilinci edinilmesinden, tüketim alışkanlıklarının öğrenilmesine, bankacılık nesnelerinin tanıtılmasından el becerilerinin geliştirilmesine pek çok farklı alanda, çeşitli bilgiler içeren atölyelerle çocukların eğlenirken öğrenmesi ve keyifli bir yarıyıl tatili geçirmesi hedefleniyor.

Eminönü’nde yer alan tarihi binada, alanında uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmaları 5-12 yaş arası çocuklara yönelik olarak hazırlandı. Sandviç Resim Atölyesi, Müze Hatıram Atölyesi, Gizli Saklı Atölyesi, Yaratıcı Yazma Atölyesi, Para Atölyesi, Bütçe Tutum Tasarruf Atölyesi olmak üzere 6 ana başlıkta gruplandırılan çalışmalar 27 Ocak – 7 Şubat tarihleri arasında devam edecek.

Farklı yaş gruplarına hitaben hazırlanan, çoğuna katılımın ücretsiz olduğu atölye çalışmalarına kayıt yaptırmak için iletişim bilgileri ile birlikte katılmak istenilen atölyenin ad ve tarih bilgilerinin [email protected] adresine gönderilmesi yeterli.

Atölye çalışmalarından birkaçı şöyle:

27 Ocak ve 3 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek 90 dakikalık Sandviç Resim Atölyesi’nde çocuklar enerji ve tüketim tasarrufu konusunda bilgilendirilecekler. 9-12 yaş arası çocuklar için planlanan çalışmada tasarruf kavramı cam üzerinden anlatılacak ve çeşitli malzemeler kullanılarak camdan sandviç resimler yapılacak.

“Değerli olanı saklamak” fikrinden yola çıkıp bankaların kasa dairelerine uzanan Gizli Saklı Atölyesi’nde çocuklar, Müze’deki gizli hazineleri keşfedip sayı avı oynayacak, ilişkilendirme oyunuyla keşfettikleri nesneleri daha yakından tanıyıp pekiştirecek. 90 dakika sonunda herkesin ‘değerli olanını saklamak’ için origamiden mini kasaları olacak. 28 Ocak ve 4 Şubat tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe 10-12 yaş arası çocuklar katılabilecek.

29 ve 30 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek Yaratıcı Yazma Atölyesi’nde çocuklar yaratıcı drama oyunları oynayacak, canlandırmalar yapacak ve kendi öykülerini yazacaklar. 9-12 yaş arasındaki çocuklar resim, müzik, yazı, drama gibi farklı disiplinlerle 90 dakika boyunca keyifli vakit geçirecekler.

Yarıyıl atölyeleri hakkında daha fazla bilgi ve randevu almak için muze.isbank.com.tr adresi ziyaret edilebilir, 0212 511 18 04 numaralı telefon aranabilir.

edebiyathaber.net (27 Ocak 2015)

Yorum yapın