Irmak Zileli ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi başlıyor

Kasım 2, 2018

Irmak Zileli ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi başlıyor

Yazarlık Enstitüsü tarafından düzenlenen Irmak Zileli ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, 28 Kasım’da başlıyor. 8 hafta sürecek olan atölyede kurmaca edebiyat yapıtlarının üretimine dair pek çok konu masaya yatırılacak.

“Eşik”, “Gözlerini Kaçırma”, ve “Gölgesinde” romanlarının yazarı Irmak Zileli, Yazarlık Enstitüsü’nde atölye vermek için hazırlanıyor. 28 Kasım 2018-16 Ocak 2019 tarihlerinde, 19.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek olan Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, Beşiktaş’taki Daire Coworking’de gerçekleştirilecek.

Atölye boyunca yazmanın yol ve yöntemleri, anlatım biçimleri, dilin kullanımı, karakter inşası, kurgu tekniği üzerine konuşulacak; okuma deneyimleri paylaşılacak. Her hafta okuma ya da yazma üzerine çalışmaların yapılacağı atölye, özellikle öykü ve roman yazmak isteyenler için dolu dolu bir programa sahip. Irmak Zileli ile Yaratıcı Yazarlık Atölyesi hakkında detaylı bilgiye https://www.yazarlikenstitusu.com/yaratici-yazarlik adresinden ulaşabilirsiniz.

Irmak Zileli kimdir?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Sosyal Antropoloji öğrenimi gördü. Televizyon ve dergilerde muhabirlik yaptı. Roman Kahramanları dergisinin kuruluşunda görev aldı ve ilk 6 sayı yayın yönetmenliğini yürüttü. 2006 yılından bu yana çeşitli dergilerde, gazete kitap eklerinde değerlendirme ve eleştiri yazıları yayınlanıyor. Zileli’nin basılmış eserleri arasında Eşik (2011), Gözlerini Kaçırma (2014) ve Gölgesinde (2017) romanlarının yanı sıra Bayram Çocukları (2004) isimli bir araştırma ve Halit Refiğ ile söyleşilerinden oluşan Doğruyu Aradım Güzeli Sevdim (2009) başlıklı kitabı bulunuyor. Zileli’nin Eşik romanı 2012 Yunus Nadi Roman Ödülü’ne değer görüldü.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2018)

Yorum yapın