İrem Uşar’dan “Uykusunu Arayan Çocuk”

Ekim 19, 2016

İrem Uşar’dan “Uykusunu Arayan Çocuk”

uyku-kpk-tumİrem Uşar’ın 3-8 yaş grubu için yazdığı, Merve Atılgan’ın resimlediği “Uykusunu Arayan Çocuk”, Günışığı Kitaplığı etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Uyku saati için yıldızlı bir masal.

Doğayı ve insanları derinlemesine gözlemleyerek öyküleştiren İrem Uşar, uykuya dalamayan bir çocuğun yarı mahmur yolculuğunu eğlenceli ve şiirsel bir üslupla dillendiriyor. Fenerden Taşınan Işık, Kuuzu ve Lunapark Ailesi, Lataşiba adlı kitaplarıyla çok sevilen yazar, yeni öyküsünde, çocukların masalsı dünyasından sesleniyor, düşle gerçeğin sınırında dolaşıyor. Bir gecelik macera boyunca hayvanların ilginç uyuma hallerini de örnekleyen öykü, başarılı illüstratör Merve Atılgan’ın özgün desenleriyle canlanıyor.

Yatağında dönüp duran bir çocuk, kaçan uykusunu bulmak için yollara düşmüş. At, ayı, yarasa, flamingo… Daha neler neler… Bütün komşuların kapısını tek tek çalmış. Üstünde pijamalarıyla sokak sokak gezen ve gözlerinden uyku akan bu çocuk, acaba nerede uyumuş?

İrem Uşar, 1975’te İstanbul’da doğan İrem Uşar, Marmara Üniversitesi Radyo, Televizyon, Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Muhabirlik, editörlük ve metin yazarlığı yaptı. 2010’da Belçika’nın Antwerp kentinde kaldığı yazarevinde, Assos yakınlarındaki Sivrice Deniz Feneri için Fenerden Taşınan Işık (2011) adlı resimli çocuk kitabını yazdı. Ardından, gülümseten aile öykülerini içtenlikle kaleme aldığı Kuuzu ve Lunapark Ailesi (2011), Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) Yılın En İyi Çocuk Öyküleri Kitabı 2011 Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. Zıtlıklar üzerine düşündüren Lataşiba (2013) adlı çocuk romanıyla da dikkati çeken Uşar’ın son kitabı Uykusunu Arayan Çocuk (2016) resimli bir öykü. Yıllardır tai chi çalışan yazar, İstanbul’da yaşıyor.

Merve Atılgan, 1989’da İstanbul’da doğdu. Beş yaşında başladığı bale ve modern dans eğitimi, tüm yaşamında etkili oldu. Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film-Animasyon Bölümü’nden mezun oldu. 2015’te başladığı illüstrasyon ve çizgi roman atölyesi çalışmalarını sürdüren sanatçı, yurtiçinde ve dışında çeşitli animasyon stüdyolarının, dergi ve galerilerin tasarım işlerini yapıyor, çocuk kitabı desenliyor ve karma sergilere katılıyor.

edebiyathaber.net (19 Ekim 2016)

Yorum yapın