İnsanı silkeleyen bir kitap: “İnsan Cephesi”

Şubat 28, 2020

İnsanı silkeleyen bir kitap: “İnsan Cephesi”

Ken Macleod’un “İnsan Cephesi” adlı bilimkurgu romanı, İnönü Korkmaz çevirisiyle Ayrıntı Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayal gücümün derinliklerinde keşfettiklerim tehlikeliydi. Dickensvari gecekondular, ancak gerçekte mükemmel derecede saygın sayılan çalışan kesimin semtleri vardı. Duvarlarda, demiryolu köprülerinde ve kaldırımlarda tuhaf bir duvar yazısıyla karşılaştım, üstünden çapraz çubuk geçen ters çevrilmiş bir “Y” harfi, çocukça ve basitçe oluşturulmuş, bu sebeple de anında fark edilen bir insan biçimi. Arada sırada beş köşeli bir yıldız iliştirilmiş, çoğu zaman da kargacık burgacık çizilmiş bir orakla çekiç eşliğindeydi.

“İnsan Cephesi, büyük bir hikâyeden isteyebileceğiniz hemen her şeye sahip: karakter, sezgi, olay örgüsü. Duygu, his, olay ya da manzarayı ileten tasvirin ve açığa çıkışının kalitesi. Maddeye dönüşmesi. Zihninizi sersemletip çalıştıracak bir şey.” Iain M. Banks

“İnsan Cephesi tam anlamıyla insanı nakavt ediyor… zarif, nazik ve kahkahalarla güldürecek kadar komik. Bu son nitelik bile okuru kendi başına tuhaf bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor…” Rick Kleffe

Ken Macleod

İskoçya’da, Lewis Adası, Stornoway’de 2 Ağustos 1954’te doğdu. Evli ve iki yetişkin çocuk babasıdır ve West Lothian’da yaşamaktadır. Biyoloji alanında lisans ve yüksek lisans diploması sahibi olup BT (Bilişim Teknolojileri) alanında iş tecrübesi bulunmaktadır. 1997’den beri tam zamanlı yazar olarak çalışmaktadır. 2009 yılında, Edinburgh Üniversitesi, ESAK Forumu’nda Misafir Yazar olarak görev almış ve şu anda Edinburgh Napier Üniversitesi, Yaratıcı Yazarlık Yüksek Lisans programında Misafir Yazar olarak çalışmaktadır. The Star Fraction’dan (Legend, 1995) Intrusion’a kadar on üç roman, birçok makale ve kısa öykünün yazarıdır. Romanları ve öyküleri üç kez İngiliz Bilimkurgu Derneği ödülü, üç kez Prometheus ödülü kazanmış ve birkaç kez de Clarke ve Hugo Ödüllerine aday gösterilmiştir. Ken Macleod’un bloğunun ismi The Early Days of a Better Nation olup twitter adresi @amendlocke’tur.

edebiyathaber.net (28 Şubat 2020)

Yorum yapın