İnanılmaz ama gerçek bir uluslararası dolandırıcılık hikâyesi

Ekim 10, 2019

İnanılmaz ama gerçek bir uluslararası dolandırıcılık hikâyesi

Ayşe Başcı’nın yazdığı König: Dünyayı Dolandıran Türk’ün Romanı Mundi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

1936 yılında İspanya kanlı bir içsavaşa sahne olurken direnişçiler savaşta kullanmak için bombardıman uçaklarına ihtiyaç duyuyordu. Uçakları temin etmek üzere devreye giren uluslararası çetenin kilit oyuncusu ise kurnaz bir Türk’tü: König (Kral) lakabıyla anılan Ekrem Hamdi Bakan.

König: Dünyayı Dolandıran Türk’ün Romanı’nda çoğu ilk kez gün yüzüne çıkarılan belgelerden yola çıkan ve Paris’ten İstanbul’a, otel odalarındaki gizli toplantılardan Meclis koridorlarına uzanan nefes kesici bir maceraya tanık olacaksınız.

1891-1960 arasında geçen, gerek kişisel seçimleri gerekse ülkenin ve dünyanın yaşadığı çalkantılar ve değişimler nedeniyle son derece sıra dışı geçen ömründe, kendi menfaati için devletleri bile dolandırmaktan çekinmeyen Almanya ordusunda yaptığı istihbarat çalışmaları nedeniyle König ismini alan Ekrem Hamdi Bakan’ın uluslararası dolandırıcılık hikâyesi.

Ucu devletin en üst mercilerine dayandığından uzun süre örtbas edilmeye çalışılan bu büyük kumpasın başkahramanı Ekrem Hamdi, en tehlikeli dönemeçlerden kıl payı kurtulmayı başaran çapkın bir düzenbaz, önemli devlet adamlarıyla girift ilişkileri sayesinde yolunu bulan, eşine ancak romanlarda rastlanan nevi şahsına münhasır bir şahsiyet.

AYŞE BAŞCI, 1974 yılında, Yeşilköy-İstanbul’da doğdu. 1997’de Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu. Kurgu ve kurgu dışı olmak üzere 40’tan fazla kitap çevirdi. Kitap eleştirileri, tanıtım yazıları ve çeviri odaklı köşe yazıları çeşitli dergilerde yayımlandı.

edebiyathaber.net (10 Ekim 2019)

Yorum yapın