İlkyaz’ın yeni sayısı yayında

Eylül 23, 2019

İlkyaz’ın yeni sayısı yayında

Aralık 2018’de yayın yolculuğuna başlayan genç yazarlar platformu İlkyaz, her ay öncelikli olarak Türkiye’den üç genç yazarı dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Üç Türk genç yazar ve kısa eserlerinin bu ayki durağı PEN Kanada Merkezi olacak.

Bu ayın kalemleri: Yitmiş Şairler Ağıtı (Requiem for Vanished Poets) başlıklı şiiriyle S. Emre Özcan, Aynadan (Off The Mirror) başlıklı şiiriyle Tuğba Zengin ve Kondüktör (The Conductor) başlıklı öykü çalışmasıyla Abdullah Öztürk.

Yazılara ulaşmak için>>> 

Genç kalemlere çağrı

Her ay üç genç yazar ve kısa eserinin (kısa öykü veya şiir), önce İngilizceye, ardından o ay iletişime geçilen PEN Merkezine göre değişen ikinci bir dile çevrildiği uluslararası proje diğer aylar da Türkiye’den 35 yaş altı genç kalemlerin başvurularına açık olacak.

Kurucusu ve yayın yönetmeni Ege Dündar, yöneticisi Irmak Ertaş olan, Danışma Kurulu ise Halil Gediz ve Özge Sargın isimlerinden oluşan İlkyaz’a [email protected] e-posta adresi üzerinden isim soyisim, yaş ve yazılarınızı göndererek başvuru sağlayabilirsiniz.

Yayımlanan yazıların ve diğer kazanımların yıl sonunda kitaplaştırılmasının planlandığı projede, ayrıca yazısı kabul edilen yazarlara honorarium adı altında 300 liralık bir ödeme de yapılıyor.

edebiyathaber.net (23 Eylül 2019)

Yorum yapın