İlkyaz’ın bu ayki durağı PEN Hırvatistan oldu

Aralık 2, 2019

İlkyaz’ın bu ayki durağı PEN Hırvatistan oldu

Aralık 2018’de yayın yolculuğuna başlayan genç yazarlar platformu İlkyaz, her ay öncelikli olarak Türkiye’den üç genç yazarı dünyaya tanıtmaya devam ediyor. Üç Türk genç yazar ve kısa eserlerinin bu ayki durağı PEN Hırvatistan oldu.

Aralık ayında bu işbirliğine Norveç PEN merkezi öncülük etmişti. Ocak ayı için aynı rolü PEN Almanya merkezi üstlendi, Şubat’ta işbirliği Belçika/Flemen PEN ile devam etti. Mart ayı yazıları için aynı rolü PEN Fransız Merkezi üstlendi ve bir ay boyunca okurlarına ve üyelerine genç yazarları Fransızcada tanıttı. Nisan ayı yazılarını tanıtma görevi ise PEN Güney Afrika’daydı. Mayıs ayında yazarlar İskoçya’da, İskoç PEN ile tanıtıldı. Haziran ayı yazarları ise Katalan PEN merkezi tarafından Katalunya’da tanıtılırken, Temmuz yazıları ve yazarların sınır ötesi seslerini yükseltmek için ortaklık PEN Moskova Merkezi ile yapıldı, Ağustos’ta ise aynı görevi PEN Kanada üstlenmişti. Ekim ayı partneri ise yazarları ve eserlerini İspanyolca dilinde tanıtacak olan PEN Venezuela idi. Bu ay ise eserleri web sitesi ve sosyal medya hesaplarında Hırvatça dilinde tanıtan PEN Hırvatistan.

Bu ayın kalemleri:

Şiir Ortası (Mid-Poem/Srednja Pjesma) başlıklı şiiriyle Gizem Pınar Karaboğa,

Sarı Siyah (Yellowish Black/Žuckastro Crna) başlıklı öyküsüyle Bilal Yıldız,

Vancity CityVan (Vangrad GradVan) başlıklı şiiriyle Örsan Gürkan.

Yazılara ulaşmak için>>>

İlkyaz, genç yazarları ve eserlerini dünya kamuoyuyla tanıştırmaya devam edecek

Her ay üç genç yazar ve kısa eserinin (kısa öykü veya şiir) önce İngilizceye, ardından o ay iletişime geçilen PEN Merkezine göre değişen ikinci bir dile çevrildiği uluslararası proje diğer aylar da Türkiye’den 35 yaş altı genç kalemlerin başvurularına açık olacak. Kurucusu ve yayın yönetmeni Ege Dündar, yöneticisi Irmak Ertaş olan, Danışma Kurulu ise Halil Gediz ve Özge Sargın isimlerinden oluşan İlkyaz’a [email protected] e-posta adresi üzerinden isim soyisim, yaş ve yazılarınızı ulaştırarak başvuru sağlayabilirsiniz. Yayımlanan yazıların ve diğer kazanımların yılsonunda kitaplaştırılmasının planlandığı projede, ayrıca yazısı kabul edilen yazarlara honorarium adı altında 300 liralık bir ödeme de yapılıyor.

edebiyathaber.net (2 Aralık 2019)

Yorum yapın