“İlk Sahne Tozu”nu yutan çocuğun macerası

Şubat 6, 2020

“İlk Sahne Tozu”nu yutan çocuğun macerası

Ezgi Berk’in çocuklara yazdığı, Ece Zeber’in resimlediği “İlk Sahne Tozu”, Final Kültür Sanat Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Yaz ayları yaklaşırken Maya’nın kalbi bu yıl bir başka atıyordu. Çünkü halasıyla beraber bir tiyatro turnesine katılacaktı!

Maya, tiyatroya bayılırdı. Yaşadığı şehirdeki çocuk oyunlarını hiç kaçırmaz, odasında kuklalarıyla beraber küçük oyunlar bile sahnelerdi. Şimdi sıra gerçek bir tiyatro turnesi görmeye gelmişti.

Maya halasıyla beraber antik şehirleri gezecek, tiyatronun mutfağına girecek ve şanslıysa “ilk sahne tozunu” yutacak. Biz de onun küçük macerasının seyircileri olacağız.

Kitaptan bir bölüm için>>>

Ezgi Berk, orta sınıf bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da doğdu. Park ve yeşilliklerin bol olduğu kreşlerde mutlu bir çocukluk geçirdi. Beton bahçeli ilkokulunda düşe kalka büyüdü. Ortaokulda da oyun oynamasına izin verildi, ama lisede hareketli teneffüs saatleri yerini, üniversite sınavı stresi ve çoktan seçmeli şıklara bıraktı. Hayalindeki üniversitede çok sevdiği tarih bölümünde okudu. Gitgide oyun oynamayı, gökyüzüne bakmayı unutan bir yetişkine dönüşürken kitapçının birinde çocuk kitaplarını yeniden keşfetti. Şimdilerde çocuk kitaplarıyla haşır neşir. Aynı zamanda okullarda, kütüphanelerde çocuklarla atölye çalışmaları yapıyor. Bol bol resimli kitap okuyan Ezgi, her akşam göğe bakıyor ve ejderhalara inanmaya devam ediyor. En büyük korkusu, bir sabah uyandığında kendini gerçek bir yetişkin olarak bulmak.

edebiyathaber.net (6 Şubat 2020)

Yorum yapın