İleri Düzey Editörlük Atölyesi 16 Şubat’ta başlıyor

Ocak 13, 2019

İleri Düzey Editörlük Atölyesi 16 Şubat’ta başlıyor

Editörler, yayıncılık dünyasının gelişmesinde ve kaliteli işlerin ortaya konmasında büyük rol oynar. Türkiye Yayıncılar Birliği ve Bilgi Akademi’nin, bu önemli meslek için uzun zamandır yürüttüğü İleri Düzey Editörlük Atölyesi’nin yeni dönemi 16 Şubat’ta başlıyor.

Eğitmenliğini Sevengül Sönmez’in üstlendiği dört haftalık İleri Düzey Editörlük Atölyesi’nin dersleri, cumartesi günleri 10.00-14.00 saatleri arasında Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Gümüşsuyu’ndaki Proje Ofisi’nde yapılacak.

Türkiye Yayıncılar Birliği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Akademi’nin ortaklaşa yürüttüğü yayıncılık eğitimleri dizisinin yeni programı İleri Düzey Editörlük Atölyesi; yayıncılıkta yeni alanları tanımak ve kendini geliştirmek isteyen herkese açık. Geçtiğimiz ay düzenlenen Yayıncılıkta Editörlük atölyesinin devamı niteliğindeki İleri Düzey Editörlük Atölyesi’nin koordinatörlüğünü ve eğitmenliğini Sevengül Sönmez üstleniyor.

İleri Düzey Editörlük Atölyesi’nde, metnin kurgusundan teknik bilgilere, yazarlarla kurulacak ilişkilerin püf noktalarından tasarımcıyla çalışmanın inceliklerine kadar bir editörün tek başına ve ekiple birlikte yapması gerekenler örnekler üzerinden tüm detaylarıyla anlatılacak. Katılımcılar, bir dosyanın kitaba dönüşme sürecini birebir olarak görecek ve bu sürecin her parçasında gerekli çalışmaları yapacaklar.

16 Şubat – 9 Mart 2019 tarihleri arasında cumartesi günleri 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan İleri Düzey Editörlük Atölyesi, dört hafta sürecek. Atölye, katılımcıların kolaylıkla ulaşım sağlaması amacıyla Türkiye Yayıncılar Birliği’nin Gümüşsuyu’nda bulunan Proje Ofisi’nde gerçekleştirilecek.

Adres:  Türkiye Yayıncılar Birliği Proje Ofisi

İnönü Cad. Işık Apt. No:53 K:2 D:3 Gümüşsuyu – İstanbul

İletişim:

[email protected]

Bilgi için:

bilgi-akademi.com/ileri-duzey-editorluk-atolyesi

[email protected]

turkyaybir.org.tr

edebiyathaber.net (13 Şubat 2019)

Yorum yapın