III. Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü

Mart 5, 2015

III. Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü

kursunkalemEdebiyatımıza yeni ve özgün yapıtlar kazandırmak amacıyla Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi Öykü Ödülü‘nün üçüncüsü düzenleniyor.

Daha önce yayımlanmamış, ödül almamış, öykü kitabı bütünlüğü taşıyan bir dosyaya verilecek ödüle son katılım 20 Ağustos 2015.  Ödülde yaş sınırı yok.  Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değil.

2013’te Yoldan Çıkanlar ile Hakan Balcı, 2014’te Zamanın Kuzgun Yüzü dosyası ile Hamide Gönen’in ödül almıştı.

Seçici kurul; Feyza Hepçilingirler, İsmail Mert Başat, Gültekin Emre, Hayri K.Yetik, Hülya Soyşekerci ve Mine Ömer’den oluşuyor.

Katılım Koşulları

1-Yazarlarınkitap bütünlüğüne ulaşmış, yayıma hazır dosyalarıyla katılabilecekleri ödülde yaş sınırı yoktur.

2-Dosyadaki öykülerin dergilerde yayımlanmış olması ödüle katılmaya engel değildir.

3-Yarışmaya katılacak dosya, bilgisayarda word belgesi olarak, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılacak, sayfa   numarası verilecektir. Yapıt, 6 nüsha olarak  çoğaltılarak dosyalanacak. 6 nüsha haline getirilen yapıtta ve  zarfın üzerinde yazarın kimliğine  ilişkin rumuz dışında hiçbir yazı veya işaret bulunmayacaktır.

4- Başka bir zarfa kısa yaşam öykülerini, kimlik bilgilerini,  posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgileri ekleyerek, zarfın üzerine rumuzunu yazarak, 20 Ağustos 2015’e kadar Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir adresine iadeli taahhütlü posta veya kargo ile göndermeleri gerekmektedir. Elden teslim kabul edilmeyecek ve  bu tarihten sonra gelecek yapıtlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

5-Yarışma sonucu 2015 Aralık ayı içinde www.neziheryayinlari.com‘dan duyurulacak. Aralık 2015’te düzenlenecek törenle ödül, sahibine verilecektir. Ödül tutarı 1.000 TL’dir. Bu tutar, öykü kitabının ilk baskısının telifidir…  Ödüle katılan yapıtlar arasından birinci seçilecek dosya, Nezih-Er Yayınları’nca 2016 yılı içinde kitaplaştırılacak.

6- Yarışmaya gönderilen  yapıtlar, iade edilmeyecek ve internet yoluyla yapılacak gönderiler kabul edilmeyecektir.

Adres: Kurşunkalem Ed. Dergisi, 1832 Sokak No:28/8 Karşıyaka-İzmir

İletişim:

0532 46 36 719

[email protected] –  [email protected]

edebiyathaber.net (5 Mart 2015)

Yorum yapın