Idefix 11.5 milyon liraya D&R’ın oldu

Nisan 18, 2013

Idefix 11.5 milyon liraya D&R’ın oldu

D&R, Idefix ve Prefix’i 11.5 milyon TL’ye satın aldı. Satış işleminin tamamlanmasıyla birlikte Idefix ve Prefix markalarının sahibi Elektronik Bilgi İletişim Hizmetleri’nin hisselerinin tamamı Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama’ya geçti.

D&R , bu satın almayla en büyük mağazası olarak tanımladığı D&R online satış mağazasını büyütmüş oldu. Şirket, Prefix’i satın alarak online toptan satış kanalına da giriş yaptı.

Dijital mecraların perakende sektörüne sunduğu büyüme fırsatlarını değerlendirmeye önem verdiklerini belirten Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen şunları söyledi:

“Markamızı daha da güçlendirmek için önümüzdeki dönemde hem mağaza sayımızı artırmayı hem de hızlı büyüyeceğini öngördüğümüz online eğlence perakendesindeki yatırımlarımıza yenilerini eklemeyi hedefliyoruz. Bugün itibariyle Doğan Grubu ’nun birer üyesi haline gelen Idefix ve Prefix de bu anlamda gücümüzü artıracak, markamıza katkı sağlayacak iki büyük ve önemli platform.”

Üzdiyen, toplam 48 bin metrekarelik 126 mağazasıyla hizmet veren D&R’ın, 2013 yılsonunda toplam 54 bin metrekarelik 136 mağazaya ulaşmasını planladıklarını söyledi.

CD, kitap satış ve dağıtımı yapan www.idefix.com web sitesinin yıllık ziyaretçi sayısı 16 milyonu buluyor. www.prefix.com.tr web sitesinden ise toptan satış yapılıyor.

idefix.com ve prefix.com.tr web siteleri üzerinden 2012 yılında yaklaşık 24 milyon TL net satış yapıldı. Bu satışın yüzde 56’sı 200 bin adet siparişle www.idefix.com web sitesi üzerinden gerçekleşti.

Amazon Türkiye ’ye geliyor

D&R’ın Idefix’i almasının elektronik kitap pazarını hareketlendirmesi bekleniyor. Bu arada, geçtiğimiz ay, kitap tavsiye platformu olan Goodreads’i satın alan dünya e-ticaret devi Amazon’un da yakın bir zaman Türkiye pazarına girmesi bekleniyor. 2011 yılında Çiçeksepeti.com’u satın alan Amazon’un, Türkiye pazarına tamamen girmek için kolları sıvamasıyla ilgili olarak Wall Street Journal ’da bir haber yer almış ve “Amazon da, EBay gibi Türkiye pazarını yeni yeni keşfediyor” sözlerine yer verilmişti.

18 Nisan 2013

Yorum yapın