İçinizi ısıtacak bir hikâye: “Mezeci Çırağı”

Ağustos 31, 2016

İçinizi ısıtacak bir hikâye: “Mezeci Çırağı”

Mezeci_Ciragi__08_2016_CONÖzkan İrman’ın kendi yaşantısından esinlenerek kaleme aldığı Mezeci Çırağı adlı kitabı Alakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

26 Ağustos 2016 günü Pera Müzesi’nde gerçekleşen Alakarga Yayınları Yeni Yayın Dönemi Lansmanı’nda tanıtılan Mezeci Çırağı, 70’li yıllarda Bursa Pirinç Hanı’nın esnafını ve yaşantısını anlatıyor.  Babasının yanında çırak olarak çalışan bir çocuğun hikâyesi. Çocuk gözüyle anlatılan hikâyede hem 70’li yılların Bursa’sı hem de Pirinç Hanı esnafının ve bir ailenin yaşamına tanıklık edeceksiniz. Sıcak ve samimi bir hikâyenin anlatıldığı kitapta aile, aşk, dostluk, insan ilişkileri ve insanlık hâllerine dair farklı kesitler ve yaşantılar bulacaksınız. Kitaptan uyarlanan filmin ise 2016 yılı içerisinde gösterime gireceği söyleniyor.

Özkan İrman, Mezeci Çırağı adlı kitabında, 70’li yılların Bursa’sına götürüyor bizi. O yılların Bursa’sında Pirinç Hanı, ilin en gözde hanlarından biridir. Bir yanda demirciler demir döver, bir yanda dericiler çalışır, ustalar, çıraklar, kendilerine özgü han dünyasında yaşayıp giderler. Yazarın anılarına dayanan bu anlatı, o yıllarda Pirinç Hanı’nda, babasının yanında “mezeci çıraklığı” yapan bir çocuğun gözünden anlatılır. Birbirinden renkli karakterlerin, dostluğun, dayanışmanın, aşk acılarının yaşandığı, insanlığın bambaşka bir insanlık olduğu 70’li yılların bu sıcak fotoğrafını çok seveceksiniz.

edebiyathaber.net (31 Ağustos 2016)

Yorum yapın