İBB’den online film gösterimi bugün

Nisan 8, 2020

İBB’den online film gösterimi bugün

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı, film gösterimleriyle evlerinize konuk olmaya devam ediyor. “ Dondurmam Gaymak” filmini 8 Mayıs Cuma akşamı saat 21.00’de İBB Kültür Sanat Youtube kanalından yayınlanacak.

Ulusal Ve Uluslararası Alanda Birçok Ödülün Sahibi

Senaryo yazarlığını ve yönetmenliğini Yüksel Aksu‘nun üstlendiği film, Muğla’da küçük bir kasabada dondurmacılık yapan Ali Usta’nın büyük dondurma şirketleri ile mücadelesini konu alıyor. Oyuncularından sadece 2018’de kaybettiğimiz, Turan Özdemir’in profesyonel oyuncu olup, diğer oyuncuları yöre halkı arasından seçilmiş olan film, Türkiye’yi Oscar’da “En İyi Yabancı Dilde Film” kategorisinde temsil etmiş, aralarında HBO Komedi Filmleri Festivali “En İyi Yabancı Film” ödülü dahil ulusal ve uluslararası alanda birçok ödülün sahibi olmuştu.

İBB Kültür Daire Başkanlığı’nın dijital yayınları birbirinden zengin içerikleriyle Mayıs ayı boyunca da devam edecek. Belgesel- film gösterimlerinin yanı sıra tiyatro oyunları, çocuklar için hazırlanan özel içerikler, kültür sanata dair söyleşiler ve mini konserler mayıs ayında sosyal medya hesaplarından ve Youtube kanalından takipçilere ulaştırılacak.

kultursanat.ibb.istanbul adresinden, İBB Kültür mobil web uygulamasında, İBB Kültür Sanat Youtube kanalından ve sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün.

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2020)

Yorum yapın