Hüdaverdi Aydoğdu’dan yeni öykü kitabı: “Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi”

Haziran 29, 2016

Hüdaverdi Aydoğdu’dan yeni öykü kitabı: “Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi”

babamhiçaşkfilmiizlemediHüdaverdi Aydoğdu’nun yeni öykü kitabı Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi”, İncir Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Öykü dünyasına çeşitli dergilerde 1983’ten itibaren görünmeye başlayan Hüdaverdi Aydoğdu, ilk öykü kitabı “Güne Uyanan Şehir” (IQ Yayınları) 2013’te yayınlamıştı. Aydoğdu’nun ikinci öykü kitabı “Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi” İncir Yayıncılık etiketiyle yayınlandı.

Yirmi iki öyküden oluşan Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi’de zaman ve mekânın önemsendiği, izlenimci bir bakış açısıyla kaleme alınmış, sıradan mekân ve insanların naif öyküleri yer alıyor.

İşte kitaptan bazı alıntılar.

“İçimizdeki huzur bizi bekliyor.

Kalkıp yürümek lazım.” Huzur

“Kalbime düşen korkuyu ve beynimi yakan cümleleri anlamaya çalışarak gecenin içine yürüdüm.” Kahpe Dünya

“Baştan sonra hiç aşk filmi izlemedim” derdi babam. İstisnası, “Aşk Hikâyesi” filmiymiş. Bir o yabancı filmi baştan sona seyretmiş o kadar. “Onu da hiç sevmedim” derdi gözlerini gözlerimizden kaçırarak… Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi

Klasik öykü severlerin ilgisini çekeceğini umduğumuz Hüdaverdi Aydoğdu’nun yeni öykü kitabı “Babam Hiç Aşk Filmi İzlemedi” Ferhat Çelebi editörlüğünde, Emel Demirezen tarafından yayına hazırlandı.

edebiyathaber.net (29 Haziran 2016)

Yorum yapın