“Hitler’in Unutulan Çocukları” yayımlandı

Aralık 6, 2016

“Hitler’in Unutulan Çocukları” yayımlandı

hitlerTim Tate’in  Ingrid Von Oelhafen’la birlikte kaleme aldığı “Hitler’in Unutulan Çocukları” adlı roman Beyaz Baykuş Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İkinci dünya savaşı döneminde Hitler’in “ari ırk” projesi kapsamında ailelerinden koparılan ve SS subaylarına incelenmek üzere verilen çocuklardan biri olan Ingrid Von Oelhafen’in gerçek yaşam hikayesinden uyarlanan “Hitler’in Unutulan Çocukları”  Nazi doktorlarının araştırmaları sonucu Hitler’in çocuğu olmayı hak edecek saflıktaki çocuklara ne yaptıklarını, “ari ırk” projesinin nasıl uygulandığını, bu projenin çocuklara ve ailelerine neye mal olduğunu yalın bir anlatımla, eşsiz bir roman lezzetinde sunuyor okura.

1942 yazında Nazi istilası altındaki Yugoslavya’da aileler çocuklarını incelenmeleri için SS askerlerine teslim etmeye mecbur bırakıldılar. Bunlardan biri de dokuz aylık Erika Matko’ydu. Nazi doktorlarına göre Hitler’in çocuğu olabilecek kadar safkandı. Erika Almanya’ya götürülerek Nazi Partisi’ne yakın olan Oelhafen ailesine verildi. Bir proje çocuğu olarak yıllar boyunca sevgisiz ve mutsuz yaşadı. İsmi Ingrid oldu.  Günün birinde kalbinin sesini dinleyen Ingrid, gerçek kimliğinin izlerini sürmeye başladı.

Naziler pek çok kaydı ortadan kaldırmış olsalar da Nürnberg Mahkemeleri’nde kendisinin kaçırıldığıyla ilgili duruşma tutanakları da dahil olmak üzere  pek çok dokümana ulaştı. Ingrid doğum yerini öğrendiğindeyse şimdiye dek bildiklerinden çok daha farklı gerçeklerle yüzleşti. Yıllar önce annesine kendi çocuğu olduğu söylenerek başka bir çocuk iade edilmişti.

edebiyathaber.net (6 Aralık 2016)

Yorum yapın