Hitler’in “Kavgam” adlı kitabı o ülkede yok satıyor

Ocak 6, 2017

Hitler’in “Kavgam” adlı kitabı o ülkede yok satıyor

h6znl9geeueugcfp6u-azqAdolf Hitler‘in ‘Mein Kampf’ (Kavgam) adlı kitabı, 2016 yılında Almanya’da 85 binlik yüksek satış rakamına ulaştı.

Hitler’in Nazizmi doğuran ideolojisini ve Yahudi katliamına yol açan Yahudi nefretini anlatan ‘Kavgam’ kitabı Almanya’da 2016 yılı boyunca yüksek tiraj elde etti.

Kitabın İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yapılan ilk baskısı, 70 yıllık telif hakkı süresinin dolmasından sonra 2015 sonunda yapılmıştı.

Yayıncılar, içinde 35 bin açıklayıcı not bulunan yeni baskıdan 85 bin nüsha satılmasını beklenmedik bir gelişme olarak değerlendirdi.

Kitabı yayınlayan Alman Çağdaş Tarih Enstitüsü adlı yayınevinin yöneticisi Andreas Wirsching, “Bu satış rakamları hepimizi şaşırttı. Bunu hiç kimse beklemiyordu” dedi.

Hitler’in 1924-1926 yılları arasında yazdığı kitap, İkinci Dünya Savaşı’nı kazanan müttefiklerce yasaklanmıştı.

Hitler, büyük bölümü otobiyografi özelliğinde olan kitabı 1923’te başarısız kalan Münih darbe girişiminden sonra hapiste yazmıştı.

Hitler’in 1933 yılında Almanya’da başbakan olmasının ardından kitap 12 milyon satmış ve 18 dile çevrilmişti.

Kitap ayrıca sürpriz bir şekilde geçen yıl İtalyan okullarında okuma listelerine alındı ve öğrenciler ‘Kavgam’ı, en sevdikleri 10 kitap arasında saydı.

Kaynak: NTV (6 Ocak 2017)

Yorum yapın