“Hitit Savaşçıları” yayımlandı

Kasım 9, 2015

“Hitit Savaşçıları” yayımlandı

Hitit_Savascilari_kpk_5Avustralyalı ünlü Hititolog Trevor Bryce’ın günümüzden 3700 yıl önce Orta Anadolu yaylalarında Antik Ortadoğu’nun en büyük devletlerinden birini kuran Hititlerin savaşçılarını anlattığı Hitit Savaşçıları MÖ 1650-1200, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Savaş sanatını ve devlet inşasını kökten değiştiren, savaş arabası ile yüce krallık teşkilatı gibi devrimci gelişmelerde başı çeken Hititler, her şeyden önce savaş için organize olmuş ve sağ kalmak için askeri güçlerine güvenen bir halktı.

Günümüzün en tanınmış ve önemli Hititologlarından emeritus profesör Trevor Bryce bu eserinde, yırtıcılıklarıyla bütün komşularına korku salan ve Karadeniz’den Mezopotamya ile Suriye’ye kadar uzanan geniş topraklar üzerinde hâkimiyet kuran bu antik toplumun savaşçılarını mercek altına alıyor.

Hitit savaşçılarının talim, teçhizat ve taktikleri, kral ile maiyetinin uyguladıkları ritüellerden savaş arabası mürettebatlarının eğitimi ve atlarının terbiyesine kadar gündelik yaşam pratikleri, dikkatle bir araya getirilmiş birinci ağızdan anlatımlarla açıklığa kavuşurken Adam Hook’un çizimleri ve çok sayıda fotoğraf ile resim de Hititlerin yitik dünyasına yeniden hayat veriyor.

Esin İleri’nin özenli çevirisiyle Türkçeye kazandırılan Hitit Savaşçıları MÖ 1650-1200 askeri tarih severler için bir referans yayın niteliği taşıyor.

edebiyathaber.net (9 Kasım 2015)

Yorum yapın