Hıdır Işık’tan şiirler: “-di ve Diriliş Avlusu”

Kasım 25, 2016

Hıdır Işık’tan şiirler: “-di ve Diriliş Avlusu”

on-kapak-2Hıdır Işık’ın Attilâ İlhan Şiir ödüllü “-di ve Diriliş Avlusu” adlı kitabı Mühür Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Aşkın Su Halleri, Varoluşun Nükteli Ağrısı ile -di ve Diriliş Avlusu başlıklı üç bölümden oluşan kitap varoluşsal sorgulama eksenli tematik bütünlüğüyle dikkat çekiyor.

Hıdır Işık, şiirin kadimden bu yana insanın iç zenginliğini resmeden güçlü bir akıntı olduğunu ve bireyin hayatın her bir karesine uzanan duyarlılık katmanlarını genişleterek onu algılanabilir dünyanın ötesine taşıyan bir yaşam damarı olduğunu düşündürüyor şiirlerinde.

İnsanı maddesel dünyadan alıp uygarlığın nirengi noktasından bugüne olan serüvenine çekiyor, kendi gerçekliğiyle yüzleştiriyor, soyut duyumsamanın algı temasından öteye, bir nevi tabiatın büyülü penceresinden kâinatın zerresi olmaya uzanan yolun anlam derinliğine sürüklüyor.

Şair, dipsiz sarnıçlarda, saklı orman göllerinde, kem dilli rüyalarda, zamanla yaşıt yaralarda, gül kokan akşamlarda, unutulmuş çarşılarda, çaresizliğin çarmıhı kentlerde, dijital çağın algı bulanıklığında dolaşıyor; ışığı heceleyerek bulduğu yaşam büyüsünü çocukların gamzeleriyle eşitliyor; gökyüzü avlusu bildiği aşkın su hallerinden çoğalarak varoluşun nükteli ağrısını dindirmeye uzatıyor tanrısal sessizliğin sesini.

Kitabın okuyucuya sesini uzattığı arka kapak alıntısı ise şöyle.

önce sesimi aradım, kalbim yoktu;

gittim çığlığımın çakıldığı kuytuya

 

kan dolu bir kuyuda buldum belleğimi

o vakit sordum su neden kararır, diye

 

sonraları öğrendim, karanlık

en gizil cürümüymüş insanın

 

kaçtım sonra yaşayan ölüler kavminden

çocuklar gamzelerinde yer ayırmıştı çünkü

edebiyathaber.net (25 Kasım 2016)

Yorum yapın