Her şeye rağmen hayat güzel

Mart 18, 2014

Her şeye rağmen hayat güzel

hayati_sevmeye_devam_et_kapakBir kazada görme yeteneğini kaybeden Beer’in hikayesini anlatan “Hayatı Sevmeye Devam Et” bir umut masalı… Jaap Ter Haar’ın kitabı, insanın başına zaman zaman kötü şeyler gelse de yaşama sevincini kaybetmemesi gerektiğini anlatıyor.

Beer sıradan bir çocuk… Bir gün bir kaza geçirmesiyle hayatı birdenbire değişiyor. Göme yeteneğini kaybeden Beer, önceleri hayatının sona erdiğini düşünse de zamanla bunun dünyanın sonu olmadığını anlıyor. Başta hastanede tanıştığı üniversite öğrencisi olmak üzere etrafındaki herkes hayatın zorluklarının üstesinden gelmeyi öğretiyor.

1922’de Hilversum’da doğan Jaap Ter Haar, 2.Dünya Savaşı sırasında Hollanda’nın Almanya tarafından işgal edilmesinden sonra Fransa’ya giderek direniş hareketine katıldı. Savaşın ardından İskoçya’da muhabir olarak çalışan yazar “Hayatı Sevmeye Devam Et” kitabıyla aralarında “Goldane Griffel” ve “Buxtenhuder Bullen” ödüllerinin de bulunduğu çeşitli ödüller aldı. Jaap Ter Haar’ın aynı zamanda daha önce Can Çocuk’tan çıkan “Oleg ya da Kuşatma Altındaki Şehir” kitabının da yazarı…

“Hastanede sakin bir öğleden sonrasında sohbet ederken buna benzer şeyler söylemişti, ‘ Beer, gözlerin görmemesine rağmen hala ayrıcalıklı gençlerdensin. Çünkü dünyanın birçok yerinde senin yaşıtlarının yarısı senden çok daha kötü durumda… Ara sıra bunu düşün ve payına beklediğinden daha kötü şeyler düşse de hayatı sevmeye devam et.’”

edebiyathaber.net (18 Mart 2014)

Yorum yapın