hep kitap’tan 3 ilgi çekici kitap

Ekim 31, 2018

hep kitap’tan 3 ilgi çekici kitap

Semih Erelvanlı’nın ilk romanı Külleri, Angus Hyland ve Caroline Roberts imzasını taşıyan At Kitabı: Resim Sanatında Atlar ve Emma Young’ın gençlik romanı O, Beynim ve Ben hep kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Külleri

Semih Erelvanlı’nın kaleminden bir distopya hikâyesi: Külleri, 2 Kasım’dan itibaren edebiyatseverlerle buluşacak. Özellikle öyküleriyle tanınan Erelvanlı’nın ilk romanı olan Külleri, okuyucuyu dünyanın tüm çehresini değiştiren Üçüncü Savaş’tan on yıl sonrasına, 2069’a götürüyor.

2059 yılında Üçüncü Savaş çıkmış ve toplam yirmi dört saat sürmüştür. Enerji santrallarının büyük bir kısmı harap olmuştur. O yılın zemheri kışında insanlar ısınmak için ellerindeki tüm malzemeleri yakmış, bu yüzden kitap dahi bulunmaz olmuştur. Dünya Kuzeybatı Birliği ve Güneydoğu Federasyonu olarak ikiye bölünmüş, birçok millet yeryüzünden silinmiş, kimi de iltica etmiştir.

Savaştan on yıl sonra, Kuzeybatı Birliği’ne bağlı Jilmaya topraklarında hükümet, vatandaşlarına büyük bir baskı uygulamaktadır. Yoksul, kimsesiz insanların yok edilip, yaşaması gereken sınıflara yer açılması gerektiği düşüncesi hâkimdir yöneticilerde. Bu nedenle halkın aşağı tabakası gerek gözaltında, gerekse sokaklarda polisler tarafından gizlice ya da açıkça öldürülmektedir. Bu duruma dayanamayan, isyan eden insanlar hükümeti protesto etmek için halka açık yerlerde bildiriler okuyup intihar etmektedir. Hükümetin intiharcılardan önce davranması şarttır artık…

SEMİH ERELVANLI HAKKINDA

1975 yılında İzmir’de doğdu. Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra, lisansını A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, yüksek lisansını Texas A&M University’de tamamladı. Erelvanlı’nın öyküleri, Evrensel Kültür, Dünyanın Öyküsü, Öykü Gazetesi, Mühür, Patika, Askıda Öykü gibi dergilerde yer aldı. Yazarın yayımlanmış üç kitabı bulunmaktadır: Bebek Arabasında Ayvalar (öykü, Evrensel Basım Yayın, 2014), İki Bacaklı At ya da Dört Bacaklı İnsan (İran Yeni Sineması üzerine denemeler, Evrensel Basım Yayın, 2014), Tahtakuruları’nın Evreni (öykü, Evrensel Basım Yayın, 2015). Ayrıca Öyküden Çıktım Yola’da bir minimal öykü, Haziran’da Bir Fidan’da bir ortak öykü ve Kısa Film Öyküleri’nde bir kısa film öyküsüyle yer almıştır.

At Kitabı

Kimi zaman en yakın dostumuz, kimi zaman koruyucumuz, kimi zaman ise sevdiğimiz bir kitabın unutulmaz kahramanı hayvan dostlarımız, resim sanatındaki yansımalarıyla hep kitap aracılığıyla karşımızda. İnsanlık tarihini sırtında taşıyan, büyük bir sadakatle bağlandığımız atların, asalet ve güzelliğinin sanatsal kanıtı At Kitabı: Resim Sanatında Atlar, 2 Kasım’da raflarda!

Okurunu her sayfasında büyüleyen üç kitap; Kedi Kitabı, Köpek Kitabı ve Kuş Kitabı’nın ardından At Kitabı da hep kitap logosuyla sanatseverlere ulaşıyor.

İlkel insan atları yemektense dizginleyerek güçlerinden faydalanmanın daha iyi olacağına karar verdiğinde, yıllara meydan okuyan dostluğun temelleri atıldı. İnsanlar bu güzel ve asil dostlarına büyük bir sadakatle bağlandı. Önce mağara duvarlarında, sonra da kâğıt ve tuval üstünde atlara duydukları sevgiyi gözler önüne serdiler. Angus Hyland ve Caroline Roberts imzasını taşıyan At Kitabı, dünyanın dört bir yanından ressamlar ve illüstratörlerin çizimleriyle bu sadakat ve sevginin sanatsal kanıtı!

Ayşegül Gürsel Duyan’ın İngilizce aslından dilimize çevirdiği At Kitabı: Resim Sanatında Atlar, 2 Kasım’da raflardaki yerini alacak.

O, Beynim ve Ben

Herkesin zaman zaman yaşadığı kimlik bunalımını bambaşka bir bakış açısıyla anlatan sürükleyici bir roman: O, Beynim ve Ben. Çeşitli dergilerde bilim yazıları yazan Emma Young’ın kaleme aldığı O, Beynim ve Ben, Rosa’nın geçirdiği gizli beyin ameliyatının ardından yeni bir bedende uyanışının sarsıcı hikâyesi.

Rosa ve Sylvia on sekiz yaşlarında iki genç kız. Rosa çocukluğundan beri bir sinir hastalığı nedeniyle yatağa bağlı. Sylvia buz gibi suda, boğularak ölmüş. Birinin ölümü diğerine hayat veriyor. Sylvia’nın ailesi, kızlarının bedenini bağışlamaya karar verince Rosa’nın hayatı tamamen değişiyor.

Gizli bir beyin ameliyatının ardından Rosa başka birinin bedeniyle uyanıyor. Bambaşka bir görünüm ve içinden çıkamadığı sorularla. Kim o? Rosa mı Sylvia mı? Bu yeni bedenle nasıl yaşamalı? Geçmişini, neler hissettiğini, neler yaşadığını bilmediği bedenle…

Emili İlemre’nin İngilizce aslından dilimize çevirdiği O, Beynim ve Ben, hep kitap logosuyla 2 Kasım’da raflardaki yerini alacak.

Bilgi için:

www.hepkitap.com.tr

facebook.com/hepkitapp

twitter.com/hep_kitap

instagram.com/hep_kitap

edebiyathaber.net (31 Ekim 2018)

Yorum yapın