Hemingway Merkezi açıldı

Nisan 4, 2019

Hemingway Merkezi açıldı

ABD’li yazar Ernest Hemingway’in Küba’da 21 yıl yaşadığı evde yazarın eserlerini korumak için bir merkez açıldı. Havana’da San Francisco de Paula’da açılan merkezde Hemingway, birçok önemli eserini kaleme almıştı.

Ernest Hemingway’in eserlerini korumak için Havana’da bir restorasyon merkezi ABD ile ortak çalışma yürütüyor.

Küba Ulusal Kültür Mirası Konseyi ve ABD’li Finca Vigia Vakfı tarafından inşa edilen merkez 15 dönümlük 6 hektarlık mülkte Hemingway’in yaşadığı İspanyol tarzı bir evde açıldı.

ABD ile Küba’nın ortak yürüttüğü proje için, ABD ile Küba’nın daha iyi ilişkiler geliştirmesini isteyen ABD’li Massachusetts kongre üyesi Jim McGovern, “Bir araya geldiğimizde, beraber çalıştığımızda, inanılmaz işler yapabiliyoruz” dedi.

Çanlar Kimin İçin Çalıyor yazmadan bir yıl önce Hemingway 1939’da Fincia Vigia’ya taşındı. Yaşlı Adam ve DenizParis Bir Şenliktir, Akıntı Adaları adlı eserlerini burada yazdı. Küba Devrimi’nden bir yıl sonra, 61 yaşında Idaho’da bunalıma girip intihar etmeden önce Hemingway 1960’da Küba’dan ayrıldı.

Yazar geride Küba’da bazı eserlerinin el yazmasından mektuplarına fotoğraflardan açıklamalı kitaplara binlerce doküman bıraktı.

Kaynak: Gazete Duvar (4 Nisan 2019)

Yorum yapın