Hem mutfaktan hem de edebiyattan zevk alanlar için: “Edebi Ziyafet”

Temmuz 6, 2018

Hem mutfaktan hem de edebiyattan zevk alanlar için: “Edebi Ziyafet”

Jennifer Barclay’in Edebi Ziyafet simli kitabı Siyah Kitap’tan yayımlandı. 

Tanıtım bülteninden:

Bu üç bölümden oluşan leziz kitap, geçmişten günümüze kitaplarda okuduğumuz yemekleri Siyah Kitap sayesinde mutfağınıza getiriyor.

Öncelikle şu noktaya dikkat çekmeyi görev biliriz: Bu kitapla birlikte ‘değişmez’ gözüyle baktığınız birtakım şeyler değişebilir. Hem de kolaylıkla! Mesela, bundan sonra eve geldiğinizde ortalığı saran muhteşem yiyecek kokularının hangi edebi eserden geldiğini bulmaya çalışabilirsiniz. Cezbedici çağrının kaynağı, Narnia Günlükleri – Aslan, Cadı ve Dolap’ta zavallı Edmund’un aklını başından alan Türk lokumları mı, yoksa Shakespeare’in sevimli oburu Falstaff’tan alınan ilhamla hazırlanmış, salsa soslu ızgara somon mu? Belki de o çok meşhur, kızarmış yeşil domateslerdir sizi bekleyen?

Edebi Ziyafet, bir eliyle sos karıştırırken diğeriyle kitabının sayfasını çeviren, hem edebiyattan hem de mutfaktan keyif alanlar için özenle hazırlanmış, benzersiz bir tarif kitabı. Tariflerin asıl çeşnisi olan ‘atmosfer’i yakalamak istiyorsanız, onlara ilham veren eserleri okumayı unutmayın.

Yorum yapın