“Hayvan Çiftliği” Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda

Ocak 8, 2015

“Hayvan Çiftliği” Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda

HAYVAN ÇİFTLİĞİ02Bakırköy Belediye Tiyatroları, eskimeyen güçlü söylemiyle modern klasikler arasına giren George Orwell’in “Hayvan Çiftliği” yapıtını Peter Hall’un adaptasyonuyla sahneye taşıyor. Emrah Eren’in yönettiği oyun genç ve kalabalık kadrosu olan bir müzikal.

Orwell’ın totaliter rejimleri eleştiren eseri, hayvanların yönetimi insanlardan devrim yoluyla aldıkları bir çiftlikte geçiyor. Hayvanlar, inançla kurmaya çabaladıkları bu yeni sistemin gün geçtikçe kurbanı haline geliyorlar. Çoğunluğu kucaklayan söylemler üreterek varlığını sürdüren hareket, başlangıcında Fransız İhtilali’nin de temel ilkeleri olan; özgürlükeşitlik ve kardeşlik fikrine yaslanıyor. Ancak; ‘İhtilal Satürn gibi ve kendi evlatlarını yemeye başlıyor.’

Kara komedi türündeki müzikal; Orwell’ın anı ve denemelerini de esas alarak madencilerin, lağımcıların ve hizmetçilerin dünyasına uzanan yeni bir Hayvan Çiftliği yorumu. Orwell’ın hayvanlarla kurduğu masalsı evren, geçmişin ve bugünün ezilen insanlarının gerçekliğiyle iç içe geçiyor.

Hayvan Çiftliği’nin yönetmeni Emrah Eren, oyunun dekor tasarımı Barış Dinçel’e, kostümleri Sadık Kızılağaç’a, koreografisi Cihan Yöntem’e, ışık tasarımı Yakup Çartık’a, dramaturjisi Ceren Ercan’a ait. Müzik direktörlüğünü Kıymet Berrak ve Çağlayan Çetin’in üstlendiği oyunda başlıca rolleri Levent Tülek, Alican Yücesoy, Esra Ruşan, Cihan İnan Bekar, Ali Aziz Çölok, Esra Pamukçu, Sercan Yener, Gözde Ayar üstleniyor.

Ocak 2015 oyun programı

11-18 Ocak saat: 15.30

23-24-30 Ocak saat: 20.30

Yunus Emre Kültür Merkezi / Müşfik Kenter Sahnesi

Gişe Telefon: 0 212 661 38 94 – 95

edebiyathaber.net (8 Ocak 2015)

Yorum yapın