Haydar Ergülen’in etkinliğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü iptal etti

Ekim 29, 2019

Haydar Ergülen’in etkinliğini İl Milli Eğitim Müdürlüğü iptal etti

Duvar’ın haberine göre, şair ve Birgün Gazetesi yazarı Haydar Ergülen’in İzmir Atatürk Lisesi’ndeki etkinliği İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Etkinliğe katılmak üzere İstanbul’dan uçakla İzmir’e gelen Ergülen’e karar uçaktan indikten sonra bildirildi.

‘TÜGVA’DAN, ENSAR’DAN KONUŞACAKTIM’

Tarihi Atatürk Lisesi’ndeki öğrencilerle şiiri konuşmayı beklerken son anda iptal olan etkinlik sonrası İzmir’de yayınlanan bir yerel gazeteye konuşan Ergülen, “Yıllardır ders kitaplarında adım geçiyor, beni okula almamaları ilginç oldu tabii. Çocuklarla elbette şiiri konuşacaktık ama TÜGVA’dan, ENSAR’dan da bahsedecektim. Gittiğim her yerde bu konuda konuşuyorum. Burada da konuşacaktım. Etkinliği engelleyerek belki bunu engellemiş oldular” dedi.

Yıllar önce Şair Şükrü Erbaş’ın Kiraz’da yapacağı etkinliğin nasıl engellenmek istendiğini ve Erbaş’ın otelde şiir okumak zorunda bırakıldığını hatırlatan Ergülen, “Şükrü Erbaş ile beraber birçok etkinliğe katıldık. Onun yıllar önce başına gelen şeye epey gülmüştük, şimdi benzer bir şey benim başıma geldi. Şükrü Erbaş ile yıllardır etkinlik yaparız ve bizi dinlemeye en çok kadınlar ve ağırlıkla türbanlı kadınlar gelir. Onlarla her şeyi konuşuruz. Hiçbir sorun yaşamadık bugüne kadar. Şimdi İzmir’in en iyi okullarından Atatürk Lisesi’ndeki etkinliğimiz iptal ediliyor. Neden olarak da şikâyeti gösteriyorlar. Okul müdürü iki defa aranmış. İptal etmezseniz müfettiş göndeririz demişler” dedi.

edebiyathaber.net (29 Kasım 2019)

Yorum yapın