Haydar Ergülen ile Şairin Şiir Evreni 28 Ekim’de

Eylül 25, 2016

Haydar Ergülen ile Şairin Şiir Evreni 28 Ekim’de

haydar_ergulen_afisŞairin Şiir Evreni söyleşileri, Haydar Ergülen’i ağırlıyor. Yusuf Yağdıran’ın kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilecek söyleşi, 28 Ekim Cuma 19.00’da Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nde düzenleniyor. 

Haydar Ergülen, 14 Ekim 1956’da Eskişehir’de doğdu. Babası otomobil tamircisiydi. İlk ve ortaokulu Eskişehir’de, liseyi Ankara’da okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. İstanbul’da reklam yazarlığı yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde yayımcılık, reklamcılık ve Türk Şiiri dersleri verdi.
Haydar Ergülen’in ilk şiiri 1972’de Eskişehir’de Deneme dergisinde “Umur Elkan”, ilk yazısı da aynı yıl Yeni Ortam gazetesinde “Mehmet Can” adıyla yayımlandı. İstanbul’da Üç Çiçek (1983) ile Şiir Atı (1986) dergilerini yayıma hazırlayanlar arasında yer aldı. 1979’dan başlayarak Somut, Felsefe Dergisi, Türk Dili, Yusufçuk, Yarın, Yeni Biçem, Gösteri ile Varlık dergilerinde şiirler yayımladı. Bir süre, Radikal gazetesinde Açık Mektup köşesinde denemeler yazan Ergülen, Birgün Gazetesi’nde yazmaya başladı. Üniversitelerde ‘Yaratıcı Yazarlık’ ve ‘Türk Şiiri ve Şairler’ dersleri veriyor.

Şiir Kütüphanesi

Nâzım Hikmet Kültürevi
Yüzüncü Yıl Mh. Uğur Mumcu Bulvarı No:7 Nilüfer/Bursa
T: (224) 413 2737

edebiyathaber.net (25 Ekim 2016)

Yorum yapın