“Hayat Dudaklarda Mey” için şarkılı türkülü kutlama

Aralık 6, 2019

“Hayat Dudaklarda Mey” için şarkılı türkülü kutlama

Murat Meriç’in, şarkı ve türkülerin hikâyelerini anlattığı iki ciltlik yeni kitabı Hayat Dudaklarda Meyin çıkışı, kitaptaki hikâyelere de ev sahipliği yapmış tarihi Çiçek Pasajı’nda kutlandı.

Ceylan Ertem, Can Bonomo, Gaye Su Akyol ve Ozbi’nin heyecanla sahne aldığı gecede, Türkiye müzik tarihinin en sevilen şarkıları söylendi. Gecenin sürprizi ise 6 Aralık 1931’de dünyaya gelen ‘Sanat Güneşi’miz Zeki Müren için yapılan doğum günü kutlaması oldu. On’lar Acapella Grubu’nun davetlilerle birlikte söylediği “İşte Benim Zeki Müren” ve “Ağlama Değmez Hayat” şarkıları ise büyük alkış aldı. Murathan Mungan, Mustafa Alabora, Cahit Berkay, Seyyal Taner, Nejat Yavaşoğulları, Şevval Sam, Gülten Kaya, Ahmet – İlksen Utlu, Burak Sayın, Derya – Ayşe Köroğlu, Ece Dizdar, Başak Sayan, Murat Vardal, Alper Saldıran, Tolga Tekin, Güntaç Özdemir, Sezin Akbaşoğulları, Fethi Karaduman, Orhan Topçuoğlu, Rıza Sönmez, Somer Sivrioğlu ve Muzaffer Akyol gibi isimler Murat Meriç’i, yeni kitabının lansman gecesinde yalnız bırakmadı.

Geçtiğimiz akşam tarihi Çiçek Pasajı’nda gerçekleşen “Hayat Dudaklarda Mey”in lansmanı, Murat Meriç’in açılış konuşmasıyla başladı. Murat Meriç gece boyunca, “Hayat Dudaklarda Mey”de yer alan şarkı ve türkülerin bazılarının hiç bilinmeyen yönlerini de sözlü olarak konuklarına anlatarak, kitapta emeği geçen herkese teşekkür etti.

Lansman gecesi, kitapta da yer alan bazı isimlerin sahne almasıyla devam etti. Gecede Sezen Aksu’nun “Kalbim Ege’de Kaldı” şarkısını Ceylan Ertem; Müslüm Gürses’in “Sensiz Olmaz” şarkısını Ozbi; Müzeyyen Senar’ın “Haydar Haydar” şarkısını Gaye Su Akyol; Erkin Koray’ın “Arap Saçı” şarkısını ise Can Bonomo seslendirdi. Gecede, Neşet Ertaş’ın bir konserinden nostaljik görüntüler de konuklarla paylaşıldı.

Gecenin sürprizi ise, Zeki Müren’in 6 Aralık’taki doğum günü için yapılan özel kutlamaydı. On’lar Acapella Grubu’nun, Zeki Müren’in “İşte Benim Zeki Müren” ve “Ağlama Değmez Hayat” şarkılarını yorumlaması büyük alkış alırken şarkılar, geceye katılan konukları tarihte duygusal bir yolculuğa çıkardı. DJ performansı ile sona eren kutlama boyunca, davetliler bir yandan Türkiye müzik tarihinin efsane şarkılarına eşlik ederken, bir yandan da lezzetli ikramların tadını çıkardı.

Bir solukta okunan, memleketin anason kokan şarkılarını içeren, ufuk açan, merak ettiren 2 ciltlik dolu dolu kitap “Hayat Dudaklarda Mey”, Anason İşleri Kitapları etiketiyle şimdi kitapçılarda ve anasonisleri.com’da.

Bilgi için:        
facebook.com/anasonisleri

instagram.com/anasonisleri

HAYAT DUDAKLARDA MEY HAKKINDA

Murat Meriç, “Hayat Dudaklarda Mey” adlı yeni kitabında; sofralara hayat katan, alaturka, pop, arabesk, halk müziği ve rock müzik türlerindeki şarkıların hikâyelerini anlatıyor. Beş ayrı müzik türüne özel, usta bir sanatçının mercek altına alındığı kitapta; alaturka müziği Müzeyyen Senar, pop müziği Sezen Aksu, arabesk müziği Müslüm Gürses, halk müziği Neşet Ertaş, rock müziği ise Erkin Koray temsil ediyor. Tek bir müzik türüne bağlı kalmayan ‘Sanat Güneşi’miz Zeki Müren için ise, kitabın girişinde özel bir bölüm bulunuyor. “Hayat Dudaklarda Mey”de her hikâyenin girişinde yer alan karekodlar, okuyuculara hikâyesini okudukları şarkıyı dinleme olanağı da veriyor.

edebiyathaber.net (6 Aralık 2019)

Yorum yapın