Harold Pinter’in düzen ve devlet temaları üzerine yazdığı kara komedi olan “Git Gel Dolap”, Tiyatro Kara Kutu’da

Şubat 27, 2012

Harold Pinter’in düzen ve devlet temaları üzerine yazdığı kara komedi olan “Git Gel Dolap”, Tiyatro Kara Kutu’da

Sonradan mutfak olduğu anlaşılan bir oda  ve tehlikelere açılan bir kapı… İki kiralık katil Ben ve Gus, kendilerine verilen emre uyarak, vuracakları kişiyi beklemektedirler.  Oda, mutfak, depo ya da her neyse, ortada bir tuhaflık vardır ve  iki  arkadaşın arasında bir iletişimsizlik  oluşmuştur. Bu yabancılaşmış ya da duyarsızlaştırılmış  insanlardan Gus tedirgin olmaya, sorular sormaya başlayınca yukarıdakilerin egemenliği de  yavaş yavaş hissedilir, düzen tersine işlemeye başlar, sonunda kâtil kurbana dönüşür. Çünkü Gus sorulmaması gereken soruyu sormuştur: Yukarıdaki kimdir?

Oyuncular: Egemen Sancak ,Ercan Tulunay

Yönetmen: Ercan Tulunay-Egemen Sancak

Dramaturji/Ses/Işık/Müzik Tasarımı: Kara Kutu

Reji asistanı: Esin Erdem

Oyun,  Perşembe ve Cumartesi akşamları Tiyatro Kara Kutu’da saat 21'de oynanmaktadır.

 

TiYATRO KARA KUTU

KARA KUTU 2010 yılında Ceylan Dizdar, Egemen Sancak ve Ercan Tulunay tarafından BEYOĞLU- TÜNEL’de kurulan, alternatif sahne sanatları mekanıdır.
KARAKUTU bilinen klasik formların dışında, Yeni anlayışla sahnesindeki performanslara yön vermektedir. Kendi Bünyesinde Yazar,Çevirmen,Oyuncu ve Yönetmenler vardır. Sahne sanatları alanında geniş bir yelpazede üretim yapmayı hedeflemektedir.Ayrıca ekip Filmler üretmekte ve seyirciyle buluşturmaktadır. 50 Kişi kapasiteli BLACK BOX/ KARA KUTU tarzında bir sahneye sahiptir.Kendi performansları dışında başka gruplar ve Sanatçıların prodüksiyonlarınıda sahneye taşımaktadır.

Kara Kutu Tiyatro'nun yönetmeni olan Egemen Sancak'ın senaryosunu yazıp yönettiği ve aynı zamanda rol aldığı “HANGİ FİLM” adlı 48. ANTALYA ALTIN PORTAKAL FİLM FESTİVALİ uzun metraj film yarışmacısı olan filmi ile ” Los Angeles Yeni Dalga Uluslararasi Film Festivali tarafından” ONUR ÖDÜLÜ”ne layık görülmüştür.

Tünel Asmalımescit Ensiz sokak no: 4/2 
Beyoğlu – İstanbul
Telefon : +90 546 432 9220
Email: [email protected]

Kara Kutu Twitter Sayfası | Kara Kutu Facebook Sayfası | Oyuna Bilet Almak İçin

Yorum yapın