Hanzade Servi’den, hem ürperten hem gülümseten korku öyküleri

Kasım 2, 2015

Hanzade Servi’den, hem ürperten hem gülümseten korku öyküleri

Karakura'nın DüşleriÖdüllü yazar Hanzade Servi‘nin 10-14 yaş için yazdığı korku öykülerinden oluşan Karakura’nın Düşleri Tudem etiketiyle yayımlandı.

Rüyanda hiç karakuralarla karşılaştın mı? Bak, duvarın içinden sesler geliyor… Halının ortasında küçük bir sirk mi beliriyor yoksa? Komşu kadının gördüğü hortlak olabilir mi? Sen sen ol hiçbir zaman doğum gününü erken kutlama! Neden mi? Çünkü kapalı kapıların ardında neler olduğunu asla bilemezsin…

Genç yaşında Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Çocuk Romanı Ödülü dâhil pek çok ödüle değer görülerek edebiyatımızın gelecek vadeden yazarları arasında gösterilen Hanzade Servi’den, karanlıkta el feneriyle okunması tavsiye edilen yedi ürperten öykü…

Kitaplarını, ayrım yapmaksızın “her yaştan ruhlar” için kaleme aldığını belirten Servi, okurlarını şaşırtmadaki ustalığını Karakura’nın Düşleri adlı öykü kitabında bambaşka bir boyuta taşıyarak, çocuk edebiyatımızda pek de alışık olmadığımız korku türüne çarpıcı bir eser kazandırıyor.

2014 Tudem Edebiyat Birincilik Ödülü’yle taçlanan Karakura’nın Düşleri, Volkan Korkmaz’ın özgün çizimleri eşliğinde, lanetli bir kitaptan fırlayan karakterlerden duvarın içinden gelen gizemli seslerin sırrına kadar uzanan gizem dozu yüksek bir hikâye seçkisi sunarak, insanın aklını başından alan sıra dışı bir okuma deneyimi yaşatıyor.

Korku türünde eserler okumaktan keyif alan her yaştan kitapseverin ilgisini çekmeyi başaran bu ödüllü yapıt, mizahı ve korkuyu aynı potada eritme yeteneğine sahip, kalemi cesur bir yazarın edebiyatımıza kazandırdığı gerçek bir korku klasiği olmaya aday.

edebiyathaber.net (2 Kasım 2015)

Yorum yapın