Hanzade Servi’den “Elmanın Öbür Yarısı”

Ocak 5, 2017

Hanzade Servi’den “Elmanın Öbür Yarısı”

elmanin_obur_yarisi-1Hanzade Servi’nin “Elmanın Öbür Yarısı” adlı romanı Altın Kitaplar Yayınevi etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Uzaklaşan adımlarını duymadığı iki kadın ve gösterdiği yollara asla sapmadığı bir yol göstericisi vardı. Hepsini hayatının aynı döneminde kaybederek altı yaşındaki kızıyla inzivaya çekilen Buyruk, yalnızlığını oluşturan bu hikâyeyi kendi elleriyle yazıp yazmadığını merak ediyor. On bir yıllık evliliğinin içine kaçmış bir sevgili, terk edilmiş bir şehir, susmuş bir yazar ve bir ceset sığdırmak, onun için çok kolaydı. Bir yıl sonra, kaybettiklerinden biri hayatına tekrar girmek üzere ve Buyruk, içlerinden hangisini istediğinden emin değil.

***

“Aşkı, hiç aşık olmamış birinden dinledin mi? Aşkın ne olduğunu merak ediyorsan, onu hiç yaşamamış birinden daha güvenilir bir kaynak bulamazsın.”

Bu güçlü iddia ile daha en baştan okuru yakalayan Elmanın Öbür Yarası, bir aldatma hikayesini, başroldeki dört kahramanın gözünden de anlattığı için, kimin haklı olduğuna karar vermeyi neredeyse imkansız hale getiriyor. Âşık olan, aldatan, aldatılan herkes aynı şeyleri mi hissediyor? Sonunda herkesin kaybedeceği bir savaşta, farklı olmanın bir anlamı var mı?

Buyruk, karısının kendisinden ne beklediğini bilmiyordu. Sevgilisinin kendisinden ne beklediğini de bilmiyordu. Ve en yakın dostunun, ona niçin sürekli “sen aptalsın” dediğini de… Hayatındaki en önemli insanları bir anda kaybettikten sonra, altı yaşındaki kızıyla yerleştiği küçük köy evinde, nerede hata yaptığını düşünmek için bolca zamanı var.  Kaybettikleriyle yüzleşirken hangisini geri istediğine karar veremeyen Buyruk, ardında bıraktığı enkazların ve öğrendiği gerçeklerin ağırlığıyla büyük bir hesaplaşma yaşıyor.

Kötülüğün mazereti olabilir mi? Aşk insana neler yaptırabilir? Sessizliğin bedelini susan mı, yoksa onu duymayan mı öder?

Elmanın Öbür Yarası, aşk ve ilişkilere dair ilginç bakış açısı, olayları dört karakterin gözünden de anlatan sürükleyici hikâyesi, iç içe geçmiş karanlık sürprizleri ve beklenmedik finaliyle okurlar için kesinlikle sıra dışı bir deneyim olacak.

edebiyathaber.net (5 Ocak 2017)

Yorum yapın