Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nin teması: Direniş

Aralık 10, 2013

Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nin teması: Direniş

498x430xposter_duvarda.jpg.pagespeed.ic.sf1cMdsZXnDOCUMENTARIST ekibi tarafından gerçekleştirilen “Hangi İnsan Hakları? Film Festivali” 14-18 Aralık 2013 tarihlerinde 5. kez düzenleniyor.

Bu yıl ki teması “Direniş” olarak belirlenen festivalde Gezi Parkı direnişi ile ilgili filmlere geniş bir yer ayrılmış. Festival programında ayrıca göçmenlik, kadın hakları, ekoloji gibi temalara da değinen 40’a yakın film yer alıyor. Hafta boyunca birçok yan etkinliğin de yapılacağı festivalde gösterim ve etkinlikler SALT Beyoğlu, Aynalı Geçit Etkinlik Mekânı, Dutch Chapel, Tütün Deposu ve Cezayir Salonu’nda’nda gerçekleşiyor.

Bu yılın festival afişi boş bir çerçeveden ibaret. “Direniş” ruhuna uygun olarak, herkesin kişisel yaratıcılığına açık olarak tasarlanmış. Festival isteyen herkesi, çerçeve içinde beyaz bir zemin olarak basılan posterin içini #bencedireniş hashtag’ine uygun biçimde doldurmaya ve son halinin fotoğrafını sosyal medyada paylaşmaya davet ediyor.

Festival, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden değerli sanatçı Tuncel Kurtiz’i de unutmamış. Sanatçının 1978’de İsveç Televizyonu için yaptığı ve Türkiye’de hiç gösterilmemiş olan “E5: Ölüm Yolu” adlı belgeseli de gösterilecek filmler arasında.

Festival programı ve diğer pek çok ayrıntı için tıklayınız.

edebiyathaber.net (10 Aralık 2013)

Yorum yapın