Halid Ziya Uşaklıgil öykülerinden gençler için Metin Celal seçti

Mart 29, 2019

Halid Ziya Uşaklıgil öykülerinden gençler için Metin Celal seçti

Metin Celal’in Halid Ziya Uşaklıgil’in öykülerinden derlediği Yarın Kardeşler, 12 ve üzeri yaş grubu için Doğan Egmont etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Umut, sevgi ve güven dolu öyküleriyle Uşaklıgil

Halid Ziya Uşaklıgil Doğan Egmont’tan yayınlanan öykü seçkisi  Yarın Kardeşler kitabı ile günümüz gençlerine umut, sevgi ve güven aşılıyor.

Türk öykücülüğüne hem anlatım hem de biçim olarak yenilikler getiren, dönemin yazarlarını ve sonraki kuşakları etkileyen Halid Ziya Uşaklıgil’in özgün öykülerini genç okurlarla buluşturan kitap, yazarın 11 farklı öyküsünü bir araya getiriyor. Hikayelerindeki gerçekçi tavırla, olayları abartmadan, oldukları gibi anlatmaya özen göstermesiyle dikkat çeken yazar, konularını daha çok gündelik yaşamdan alıyor.

Metin Celal tarafından hazırlanan seçme öyküler kitabı ile gençlerle buluşan Halid Ziya Uşaklıgil, Aşkı Memnu, Mai ve Siyah gibi eserleriyle her ne kadar Türk romanının kurucularından birisi olarak görülse de romanlardan çok hikaye yazmış bir isim. Ayrıntılı gözlem gücü, ruh hallerini incelikle isleyişi, betimlemeleri, şehir ve köy hayatını mercek altına alışı ve zengin anlatım diliyle dikkat çeken Halid Ziya Uşaklıgil’in bu az bilinen yüzü gençleri, kahramanlarının hayallerine, dertlerine ve umutlarına ortak ediyor.

edebiyathaber.net (29 Mart 2019)

Yorum yapın