Haldun Taner Öykü Ödülü Hande Gündüz’ün

Mayıs 8, 2015

Haldun Taner Öykü Ödülü Hande Gündüz’ün

halduntaner_2013042517385027. kez düzenlenen 2015 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, 2014’te çıkardığı ikinci öykü kitabı “Uzun Irmak Boyunca” ile Hande Gündüz kazandı.

Semih Gümüş başkanlığında dün toplanan 2015 Milliyet Gazetesi Haldun Taner Öykü Ödülü Seçici Kurulu’nda Ayfer Tunç, Semih Gümüş, Demet Taner, Berna Durmaz ve Prof. Handan İnci yer aldılar. Mazereti nedeniyle toplantıya katılamayan Doğan Hızlan ve Cemil Kavukçu değerlendirmelerini yazılı olarak gönderdiler.

Seçiciler Kurulu, ödüle gerekçe olarak Hande Gündüz’ün ilk kitabında yaratmaya başladığı öykü evreninin niteliğini ikinci kitabında daha da yükseltmesi, kendine özgü öykü diliyle hayatın ayrıntılarını kavrama becerisi ve yazılmayan hayatları anlatmaya yatkınlığı olarak gösterdi. Alakarga Sanat Yayınları tarafından 2014 yılında yayımlanan ‘Uzun Irmak Boyunca’, Hande Gündüz’ün ikinci kitabı. Öykülerinde doğa ve insan ilişkisi belirgin bir şekilde yer alan Gündüz’ün, ilk kitabı ‘Çaparide Çırpınmak’ı ise 2013 yılında yine Alakarga Sanat Yayınları tarafından basıldı. 1973 yılında Ankara’da doğan Hande Gündüz, Hacettepe Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun.

edebiyathaber.net (8 Mayıs 2015)

 

Yorum yapın