Hakkı Ergök’ten “Erken Büyüyen Çocuklar”

Şubat 25, 2016

Hakkı Ergök’ten “Erken Büyüyen Çocuklar”

erken-buyuyen-cocuklarHakkı Ergök‘ün gençlik günlüklerinden yola çıkarak yaşadıklarını anlattığı romanı “Erken Büyüyen Çocuklar“, Bence Kitap etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hiç silinmedi seksenli yıllar hafızamdan. Silinemedi. Bebekken tekmelenmiş bir sokak kedisi gibi ürkeğim hâlâ. On dokuz – yirmi yaşlarındaydım, düşünsenize. Nelerden vazgeçmiş, neler yaşamış, ne gözü kara dalmıştım türlü belanın içine. Gençliğimi ertelemiş, hayal kurmayı unutmuş, sevdalarımı ciddiye almıyormuş gibi yapmayı bile öğretmiştim kendime.

Seksenli yıllara hep 12 Eylül ve darbe sonrası olarak bakıldığına, kendi kuşağının derdini anlatamadan yok olup gittiğine inanan Ergök, virgüllü cümleleri bitirmek için o dönemde tuttuğu günlüklerden yola çıkarak yaşadıklarını anlatıyor.

O günlerin, bu günlere söyleyecekleri olduğuna inanıyor.

Otuz altı yıllık defterde samimi, sahici ne varsa yorumsuz aktarmış. Kurgulama telaşına girmeden… Yaşama benzesin diye… Romanda, o dönemin üniversite gençliği, fabrika hayatı, sendikacılık faaliyetleri, polis sorguları, içe gömülen aşkları, Ankarası, Tuncelisi, İstanbulu, bize göz kırpıyor.

Hakkı Ergök
1960 yılında Kastamonu-Daday’da doğan Hakkı Ergök, İktisadi Ticari İlimler Akademisi ve Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek kısmını bitirdi. İsviçre ve İspanya’da oyunculuk eğitimleri aldı. Sahneye ilk adımını Ankara Sanat Tiyatrosu’nda attı. Devlet Tiyatrosu’nda 28 yıl boyunca görev aldığı 48 projenin 30’undan fazlasında başrol oynadı. Avni Dilligil, Rotary Kulüp, Sanat Kurumu dâhil olmak üzere birçok ödül kazandı. ‘Çayhane ve Benerci Kendini Neden Öldürdü’ oyunlarındaki performanslarıyla, Afife Jale Tiyatro jürisi tarafından iki kere ‘En İyi Erkek Oyuncu’ adayı gösterildi. İki oyun sahneye koydu. Pek çok dizi ve sinema filminde önemli roller oynadı. Bir yarışma programı sundu ve birkaç reklam filminde oynadı. Konservatuar dönemlerinden itibaren birçok yabancı, yerli film ve dizide başrol oyuncularını seslendirdi. Reklam dublajı yaptı. Türkçeyi doğru konuşmayı her zaman çok önemsedi. YouTube proje ortağıdır ve okuduğu onlarca şiir ve öykünün videosunu YouTube üzerinden yayınlamaktadır. Yıllardır kesesinde biriktirdiği hikâyeleri sıraya koyup yazıyor. Yazdığı bir oyun Devlet Tiyatroları repertuvarına kabul edildi. 80’li yılları anlatan ilk romanı “Erken Büyüyen Çocuklar” Bencekitap’tan çıktı. Hikaye kitabı yolda. Şimdilerde ise ikinci romanına hazırlanıyor.

edebiyathaber.net (25 Şubat 2016)

Yorum yapın