Hakan Bıçakcı’yla kurmaca atölyesi başlıyor

Mart 24, 2016

Hakan Bıçakcı’yla kurmaca atölyesi başlıyor

hakan_bicakciYazar Hakan Bıçakcı ile kurmaca atölyesi 26 Mart Pazar günü İthaki Akademi’de başlıyor.

Kurmaca türleri ve tekniklerinin anlatılacağı, örneklerin inceleneceği 6 hafta sürecek bu eğitimde Hakan Bıçakcı ile edebiyat, sinema tarihi üzerine konuşacak, düşünecek ve birlikte yazı çalışmaları yapılacak.

Katılımcılar, anlatının temel ilkelerini, anlatıcı türlerini, yazım tekniklerini, dönemleri, roman-öykü-film dili ayrımlarını, sinema tarihini öğrenme fırsatını yakalayacaklar.  Klasik, modern ve postmodern dönemler, fantastik, büyülü gerçekçilik, gerçeküstücülük, gotik, polisiye, bilimkurgu, distopya, kirli gerçekçilik gibi türler, mitolojiden gelen anlatı kalıpları, sinemada klasik hikâye yapısı ve yapı karşıtı yaklaşımlar, sinema tarihi ve korku-gerilim sineması da yine atölyenin kapsamında ele alınacak konular arasında.

Kurmaca atölyesi her Pazar 13.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. www.ithakiakademi.com adresinden ya da 0216 348 64 55 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilir.

Hakan Bıçakcı kimdir?

1978’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1996 yılında üniversite eğitimi için Ankara’ya gitti. 2001’de Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirerek İstanbul’a döndü. İlk romanı ‘Romantik Korku’ 2002’de yayımlandı. Çeşitli dergi ve gazetelerde edebiyat, sinema, popüler kültür konulu yazıları ve öyküleri yayımlandı.

edebiyathaber.net (24 Mart 2017)

Yorum yapın