Hacer Taner Bulut’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Şubat 12, 2020

Hacer Taner Bulut’a 4 soru | Mehmet Özçataloğlu

Hazırlayan: Mehmet Özçataloğlu

  1. Neden çocuklar için yazıyorsunuz?

20 yılı aşkındır anasınıfı öğretmenliği yapıyorum. Çocuklar benim her şeyim. “Ağaç yaşken eğilir” atasözümüzden yola çıkarak, onların eğitimlerine masallarımı kullanarak da katkı sunabileceğim düşüncesi beni yazmaya sevk etti. Yazdığım masalları Denizli ilinde okul okul dolaşıp anlatıyorum. Masalları dinlerken çocukların gözlerindeki ışığı görmek beni müthiş mutlu ediyor.

  1. Okuduğunuz ilk çocuk kitabı hangisiydi? Sizde ne gibi izler bıraktı?

İlk olarak Jonathan Swift’in “Gulliver’in Gezileri” adlı eşsiz yapıtını okumakla başladım. Aynı zamanda beni kitaplara âşık eden ilk yapıt olması nedeniyle bu kitabın bende yeri apayrıdır.

  1. Bu kitabı keşke ben yazsaydım, dediğiniz bir kitap oldu mu?

Elbette oldu. Değerli yazarımız Ferudun ORAL’ın “Farklı ama Aynı” adlı kitabını öğrencilerime okuduğumda “keşke bunu ben yazsaydım!” dedim.

  1. Çocuklara yönelik kitaplardan en son hangisini okudunuz? Kitapla ilgili düşüncelerinizi kısaca belirtebilir misiniz?

En son değerli üstadım Gülten DAYIOĞLU’nun “Akıllı Pireler” adlı eserini okudum. Kitaptan inanılmaz keyif almıştım.

Hatırladığım kadarıyla İcat ettiği bir araçla Atmosferdeki sesleri ayrıştırmayı başaran genç bir bilgin, pire seslerini de duyup onlarla iletişime girer. İnsan kanıyla beslendikleri için, insanca düşünce ve davranışlar sergileyen pireler, örgütlenerek, insanoğlunu mutlu etme kararı alırlar. Alınan bu kararla macera sürer.

edebiyathaber.net (12 Şubat 2020)

Yorum yapın